Muzeul Mercedes-Benz vinde o limuzină S-Class W126 în stare tehnică şi estetică perfectă

23 Septembrie 2019, 16:39
Denis Godorozea
Muzeul Mercedes-Benz vrea să vândă o limuzină S-Class W126 de excepţie, aflată într-o stare tehnică şi estetică perfectă, cu un parcurs mic şi la un preţ extrem de atractiv în cadrul proiectului All Time Stars. Bijuteria pe patru roţi, devenită între timp legendară, poate fi achiziţionată la un preţ de aproape două ori mai mic decât preţul unui S-Class nou.
Este vorba despre un exemplar Mercedes-Benz S-Class W126 în versiunea 280 SE produs în 1982, conservat în muzeul constructorului german, cu doar puţin peste 35 mii kilometri parcurşi. Sub capotă se află benzinarul de 2.8 litri, cu 6 cilindri şi sistem de injecţie multi-point, ce livrează 185 CP. Motorul se cuplează la o cutie manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul pe puntea spate. În această ipostază limuzina de lux poate accelera până la 100 km/h în 10 secunde şi are o viteză maximă de 210 km/h.
De altfel, acest S-Class W126 este şi foarte bine dotat, ca pentru acea perioadă, fiind incluse tapiseria din piele Leder Siena, încălzire electrică a scaunelor, sistem de aer condiţionat şi trapă electrică. Caroseria este vopsită în nuanţa metalizată Silver Distel.
În 1982 acest S-Class a fost achiziţionat de un client de pe insula portugheză Madeira, unde a parcurs doar 35 mi kilometri. Ulterior sedanul a fost livrat muzeului Mercedes-Benz, unde specialiştii germani au introdus mici modificări la nivel de sistem de evacuare şi mecanismele electrice ale geamurilor pentru a readuce automobilul la starea de uzină.
Viitorul proprietar va avea de achitat pentru acest S-Class 47,890 euro, pentru care va beneficia de garanţie pe termen de un an, întreg pachetul de acte aferente automobilului, inclusiv factura de livrare datată cu anul 1982, dar şi cartea originală de service ce conţine întreaga istorie a automobilului.

Iar voi, dragi prieteni, ce aţi prefera pentru această sumă de bani? Legendarul S-Class W126 din imagini sau un E-Class W213 nou nouţ? :)
0
3,058
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!