O Lada 21099 de export, conservată vreme de 26 ani într-un garaj din Ucraina

19 Septembrie 2019, 10:39
Ilie Toma
Vă amintiţi de renumitele Lada 21099 — versiunea cu siluetă de sedan a modelului rusesc? La intersecţia apusului URSS şi răsăritului noii epoci, aceste modele erau printre vârful la care putea visa un automobilist din estul Europei. De fapt, nu — vârful absolut era să prinzi o Lada 21099 de export, sau „exportnaya”. Or, legendele populare spuneau că maşinile pregătite pentru export erau mai calitative, mai bine asamblate şi în general cu un cap mai sus decât celelalte.
Ei bine, o asemenea versiune de export a lui Lada 21099, de culoare gri închis — sau „asfalt umed” cum era la modă să-i spui în acei ai — şi-a început drumul în anul 1993 către un distribuitor din Turcia. Doar că n-a mai ajuns acolo. În loc de asta, a ajuns în mâinile unui proprietar din regiunea Nikolaev din Ucraina.
Paradoxal, dar a fost găsită 26 de ani mai târziu, conservată într-un garaj plin de gunoaie. În ciuda haosului ce o înconjoară, maşina pare a fi într-o stare foarte bună, având doar 994 km la bord. Aproape că e o piesă de colecţie, deci! Dar, întrebarea e dacă se vor găsi colecţionari să cumpere o asemenea maşină? Şi dacă da, cât credeţi că ar valora?

Vedeţi mai jos o galerie foto şi un filmuleţ despre acest exemplar.
0
2,707
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!