Toyota lansează producţia versiunii Corolla Trek! Cu ce poate bate rivalii break-ul nipon cu capacităţi în offroad?

25 Septembrie 2019, 17:41
Denis Godorozea
Toyota anunţă începutul producţiei şi lansarea pe piaţă a versiunii cu capacităţi în offroad a break-ului Touring Sports — Corolla Trek. Modelul a beneficiat de modificări inspirate din reţeta bine punctată de alţi constructori, însă pentru propriul model niponii au pregătit şi câteva picanterii originale.
Toyota Corolla Trek are la bază versiunea Touring Sports, însă comparativ cu break-ul standard dispune de elemente de protecţie din plastic negru pe părţile inferioare ale caroseriei şi barelor de protecţie, ce oferă, totodată, un look mai expresiv şi brutal. Pentru noua versiune sunt prevăzute jante originale de 17 ţoli.
Comparativ cu celelalte versiuni, Corolla Trek are o gardă la sol mai mare cu 20 mm (155 mm). Sub capotă se poate situa unitatea turboaspirată pe benzină, de 1.2 litri, cu 116 CP şi 185 Nm la activ, ce se cuplează la cutia manuală cu 6 rapoarte. Totodată sunt prevăzute, în dependenţă de piaţă, două versiuni cu propulsie hibridă: cu benzinar de 1.8 litri şi 98 CP, fie cu benzinarul de 2.0 litri şi 153 CP. Ambele motoare sunt aspirate natural şi sunt acompaniate de un motor electric de 72 CP şi se cuplează la cutia cu variaţie continuă. Versiunea hibridă incipientă oferă maxim 122 CP, în timp ce cea de top are la activ 180 CP. Bineînţeles, indiferent de motorizare Corolla Trek are doar tracţiune pe puntea faţă.
Preţurile pentru Toyota Corolla Trek vor porni în Europa de la aproximativ 32,500 euro pentru versiunea hibridă cu benzinar de 1.8 litri. Graţie parteneriatului niponilor cu compania americană Trek Bicycle, viitorii proprietari vor beneficia de reduceri de până la 30% la achiziţia unei biciclete de firmă Trek-Segafredo.
0
2,523
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!