Toyota şi Subaru confirmă cooperarea în dezvoltarea celei de-a doua generaţie a coupe-urilor 86 şi BRZ

27 Septembrie 2019, 15:33
Denis Godorozea
Toyota şi Subaru anunţă extinderea cooperării, ce a luat naştere acum 14 ani. Cei de la Toyota îşi vor mări cota de acţiuni deţinute în compania Subaru, iar împreună cei doi constructori vor dezvolta cea de-a doua generaţie a sportcar-urilor 86 şi BRZ. Ulterior, însă, urmează proiecte comune de amploare.

Până în prezent Toyota deţinea 16.83% din acţiunile Subaru, fiind cel mai mare acţionar al constructorului nipon. Conform noului acord, cota de acţiuni va fi extinsă până la 20%, contra sumei de 650 milioane dolari, pe când Subaru va achiziţiona o parte din acţiunile Toyota contra unei sume similare. Astfel, de facto are loc un schimb de acţiuni. De menţionat, însă, că din cauza preţului simţitor mai mare a acţiunilor Toyota, cota celor de la Subaru va fi mult mai mică.
În cadrul aceluiaşi briefing cele două companii din Japonia au confirmat dezvoltarea celei de-a doua generaţie a sportcar-urilor, comercializate cu denumirile Toyota 86 şi Subaru BRZ. Mai mult, sistemele de tracţiune integrală din portofoliul Subaru îşi vor face apariţia pe modelele de serie Toyota, iar sistemul de propulsie hibridă, dezvoltat de cei din urmă, îşi vor face apariţia în gama de motorizări Subaru. Afară de aceasta, companiile vor coopera în domeniul sistemelor de pilot automat.

Conform planurilor de lungă durată, Toyota şi Subaru urmează să dezvolte împreună electromobile pe platforma modulară e-TNGA, iar electromobilele de serie vor utiliza sisteme de propulsie similare, dezvoltate în comun. Primul model născut în cadrul cooperării va fi un crossover compact.
0
1,648
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!