Angajaţii IGP nu sunt amendaţi pentru încălcările depistate de camerele de supraveghere din ţară

29 Octombrie 2019, 11:13
Denis Godorozea cu referire la Agora.md
Angajaţii instituţiilor de stat, care circulă cu automobile de serviciu, se numără printre cei mai mulţi şoferi cu amenzi neachitate în ţara noastră — la această concluzie a ajuns Curtea de Conturi în urma unui audit. Potrivit auditorilor, angajaţii instituţiilor de stant nu sunt pedepsiţi cu amenzi pentru încălcările comise şi depistate prin intermediul camerelor de supraveghere deoarece administratorii sistemului de supraveghere a traficului rutier nu încearcă să identifice şoferii aflaţi la volanul maşinilor de serviciu în momentul comiterii încălcării.
Astfel, reprezentanţii Curţii de Conturi au identificat rapoarte ale agenţilor constatatori emise încă din anul 2017, ce vizează automobilele de serviciu ale instituţiilor de stat. Rapoartele nu au fost completate, însă, cu întocmirea unor procese verbale, iar asta pentru că nu au fost depistaţi şoferii aflaţi la volanul maşinilor instituţiilor publice în momentul comiterii încălcării.

Cele mai multe rapoarte vizează automobilele Inspectoratului General de Poliţie (IGP), cu 52 rapoarte întocmite. Cu un număr de 31 încălcări documentate s-au ales automobilele Bazei Auto a Cancelariei de Stat, iar alte 26 rapoarte vizează automobilele Secretariatului Parlamentului. Urmează Ministerul Afacerilor Interne cu 17 rapoarte, Centrul Naţional Anticorupţie, cu 16 rapoarte, şi Procuratura Generală, cu 14 rapoarte.
Mai grav este că, potrivit auditului executat de angajaţii Curţii de Conturi, în ultimii ani pentru serviciile de monitorizare video (prin intermediul camerelor de supraveghere) peste 7 milioane de lei au fost achitate neregulamentar agenţilor economici privaţi. Din bani publici.
0
1,540
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!