Ce modele de automobile electrice noi s-au vândut în 2019 în Moldova?

18 Octombrie 2019, 14:46
Ilie Toma
Da, automobilele electrice prind tot mai mult teren, iar în ultimul an acest trend ia o amploare tot mai mare. Deocamdată înmatriculările de automobile electrice din Moldova sunt dominate de automobile la mâna a doua, nu foarte vechi, unde Nissan Leaf şi Renault ZOE sunt liderii absoluţi. Sunt mai multe sute de automobile electrice care circulă deja pe drumurile ţării.
Dar noi am vrut să aruncăm o privire şi-n direcţia automobilelor electrice noi înmatriculate în ţara noastră — adică exemplarele care în momentul înmatriculării în primele 9 luni ale lui 2019 aveau anul fabricaţie curent sau precedent, pentru că aşa funcţionează statistica oficială.

Nissan Leaf şi Jaguar I-PACE sunt lideri

A fost foarte interesant să observăm că ambele modele au o cifră echivalentă de înmatriculări — câte 6 exemplare Nissan Leaf noi şi încă 6 de Jaguar I-PACE au fost înmatriculate în primele nouă luni ale acestui an. Această bifurcare denotă, de fapt, un trend sănătos în care electromobilitatea pătrunde paralel atât într-un segment mai accesibil de preţ, cât şi în segmentul premium.
Această cifră a fost, cel mai probabil, egalată de BMW i3, întrucât în statistica oficială sunt incluse 4 exemplare noi înmatriculate, dar noi ştim că de curând au mai fost înmatriculate încă două exemplare BMW i3 nou-nouţe de către cei de la Kaufland Moldova, care nu sunt încă reflectate în această statistică oficială.

Tocmai 4 moldoveni şi-au cumpărat câte o Tesla Model 3!

Am rămas plăcut surprinşi să descoperim că tocmai 4 exemplare de Tesla Model 3 au fost înmatriculate în primele 9 luni ale acestui an! Noi am testat primul exemplar ajuns în Moldova, dar conaţionalii noştri ne surprind plăcut cu această statistică, mai ales că în ţara noastră nu avem un reprezentant oficial Tesla.
Renault are încă 3 automobile electrice ZOE, înmatriculate în primele 9 luni. Două dintre acestea fac parte mai nou din flota Orange Moldova.

Hyundai Ioniq electric raportează 1 exemplar vândut şi altul comandat, care se va reflecta în statisticile următoarei luni.

Deci, în total în primele 9 luni ale anului 2019 flotei de electromobile din Moldova li s-au alăturat cel puţin 26 de exemplare noi. Un început promiţător, zicem noi!
1
2,888
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!