Circulaţie parţial suspendată pe două poduri importante din capitală pe un termen de doi ani

1 Octombrie 2019, 09:54
Denis Godorozea
Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie planifică să înceapă lucrările de reparaţie şi reabilitare a podurilor din Chişinău. Astfel, din week-end-ul următor circulaţia va fi parţial suspendată pe podurile de pe străzile Mihai Viteazul şi Ismail.

Starea deplorabilă a celor două poduri a devenit un subiect tot mai prezent în presă şi societate — potrivit informaţiilor oferite de Direcţia generală transport public podul de pe strada Mihai Viteazul nu a fost renovat niciodată din momentul dării în exploatare, pe când ar trebui să beneficieze de lucrări de reparaţie şi reabilitare încă cu 20 ani mai devreme.
De altfel, podul de pe strada Ismail pare a fi într-o stare şi mai gravă, cu borduri distruse şi carosabil avariat. Mai mult, cei de la Direcţia generală transport public avertizează că fără reparaţie cele două poduri s-ar putea prăbuşi!

Renovarea celor două poduri ar urma să înceapă în viitorul apropiat, iar din acest week-end traficul în zonele respective va fi parţial suspendat, însă unităţile de transport vor avea în continuare acces pe cele mai importante artere ale oraşului. Astfel, urmează ambuteiaje imense. Culmea este că autorităţile nu au găsit mijloace financiare pentru executarea lucrărilor, iar astfel acestea ar putea dura circa doi ani, timp în care va fi colectacă suma de 100 milioane lei pentru reparaţie.

Sursă foto — Agora.md
0
1,767
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!