Companiile Hyundai şi KIA anunţă garanţie nelimitată şi compensaţii băneşti pentru motoarele defecte

18 Octombrie 2019, 10:28
Denis Godorozea
Proprietarii automobilelor Hyundai şi KIA cu propulsoare din seria Theta II sub capotă vor beneficia de garanţie nelimitată şi compensaţii băneşti din partea constructorilor. Garanţia va fi oferită indiferent de vârsta automobilului şi parcursul indicat la bord.
Noua campanie anunţată de constructorii sud-coreeni vizează propulsoarele din seria Theta II — în SUA au fost înregistrate peste 3,000 de cazuri de incendiu din cauza defectelor de uzină, depistate la propulsoarele pe benzină de 2.0 şi 2.4 litri, din seria respectivă. Astfel, constructorii s-au văzut nevoiţi să recheme peste 4 milioane automobile (1.8 milioane automobile KIA şi 2.4 milioane automobile Hyundai) în SUA pentru înlăturarea defectelor. Tot în cadrul campaniei de recall a fost anunţată garanţia nelimitată. Compensaţii băneşti vor putea primi clienţii, care au avut de suferit de pe urma defectelor de uzină, depistate la motor, sau din cauza reparaţiilor îndelungate în service-ul oficial.
Motoarele pe benzină din seria Theta II de 2.0 şi 2.4 litri se instalau între anii 2011 şi 2018 pe modele precum KIA Optima, KIA Sorento şi KIA Sportage, iar printre modelele Hyundai se enumeră modelele Santa Fe şi Sonata. Deocamdată garanţia nelimitată şi compensaţiile sunt anunţate doar pentru piaţa din SUA. Nu se cunoaşte despre cazuri de incendii survenite la aceste propulsoare pe maşinile comercializate în afara ţării nord-americane.
1
2,371
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!