Franţa introduce reguli rutiere noi pentru trotinetele electrice

26 Octombrie 2019, 08:03
Ilie Toma
Trotinetele electrice cunosc adevărate explozii de popularitate în multe oraşe ale lumii, unele dintre aceste oraşe ajungând chiar să le interzică din cauza supraaglomerării străzilor şi trotuarelor, a regulilor neclare aplicate lor şi a unor incidente nefericite cu implicarea lor. Franţa, însă, a decis adaptarea regulamentului rutier pentru a avea reguli mai clare şi mai aspre pentru aceste scutere.
Astfel, începând de astăzi trotinetele electrice pot fi conduse în Franţa de o persoană cu vârstă minimă de 12 ani, iar condusul lor pe trotuare e interzis, cu excepţia locurilor cu semnalizare specială, iar pe acolo se va circula doar cu viteza de deplasare a pietonilor. Fiecare trotinetă va putea transporta o singură persoană, iar folosirea telefoanelor mobile în timpul condusului va fi de asemenea interzisă, ca şi în cazul scuterelor mai mari sau automobilelor. De asemenea, conducătorilor de trotinete le este interzisă folosirea căştilor în urechi în timp ce se află în trafic. Conducătorii de trotinete nu au voie să se deplaseze împotriva fluxului de trafic şi trebuie să folosească benzile destinate bicicletelor acolo unde acestea există.

În fine, începând cu luna iulie a anului viitor va intra în vigoare şi o restricţie de viteză de 25 km/h pentru trotinetele electrice. Cei care vor circula mai rapid pe drumuri unde acest fapt va fi permis vor trebui să poarte obligatoriu cască şi haine cu vizibilitate înaltă în trafic. Iar pe drumurile de ţară trotinetele electrice vor fi complet interzise. Amenzile pentru orice încălcare din cele enumerate mai sus vor începe de la 135 euro şi vor ajunge la 1,500 euro pentru cei ce vor depăşi limita de viteză.
0
1,840
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!