Hyundai a creat cea mai neobişnuită maşină de drift pe baza monovolumului H-1

21 Octombrie 2019, 09:02
Denis Godorozea
Una dintre cele mai neobişnuite maşini de drift a fost creată de Hyundai — noul iMax N Drift Bus, dezvoltat pe baza monovolumului H-1. Proiectul îşi are începutul de la o glumă de 1 aprilie, când constructorul sud-coreean a publicat imagini cu o posibilă versiune N pentru monovolumul H-1. Divizia Hyundai din Australia, însă, a decis să dezvolte ideea într-un prototip real.
Astfel a apărut prototipul ciudat Hyundai iMax N Drift Bus (iMax este numele lui H-1 pe piaţa australiană). Inginerii au introdus multe modificări la nivel de suspensie şi direcţie pentru a crea un adevărat bolid de drift, însă la bord monovolumul a rămas la fel de funcţional, fiind capabil să ofere 8 locuri pentru pasageri, având toate sistemele standard incluse, precum cel de climatizare şi multimedia.
Scaunele şoferului şi pasagerului faţă au fost împrumutate, însă, de la hot-hatch-ul Hyundai i30 N, precum volanul şi jantele originale de 19 ţoli. Mai mult, la nivel de design exterior monovolumul a beneficiat de un difuzor integrat la posterior, preluat de la i30 N, iar bara de protecţie faţă are unclus un splitter preluat chiar de la Nissan GT-R!
Sub capotă s-a situat unitatea V6 de 3.5 litri, disponibilă şi pentru versiunile de serie iMax/H-1. Însă inginerii au echipat motorul cu două turbocompresoare, ce a rezultat într-un total de 408 CP şi 555 Nm. Motorul este cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate. Graţie modificărilor monovolumul de 2.2 tone poate accelera până la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde.
1
1,640
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!