Noua Mazda3 primeşte prima sa versiune de curse cu cel mai stilat pachet aerodinamic exterior

3 Octombrie 2019, 08:56
Denis Godorozea
Niponii prezintă noul hatchback de curse de circuit Mazda3 TCR, iar asta în ciuda faptului că la momentul premierei noii generaţii constructorul anunţa că modelul nu va dispune de o versiune de performanţă. Versiunea TCR a fost creată în colaborare cu cei de la Long Road Racing şi are toate şansele să devină cea mai stilată maşină de curse pe grila de start.
La nivel de design exterior Mazda3 TCR se distinge de versiunile de serie printr-o bară de protecţie faţă cu incizii de aer mai mari şi un splitter integrat generos. Aripile evazate adaugă modelului câţiva centimetri în lăţime, difuzorul integrat în bara de protecţie spate include o terminaţie imensă a sistemului de evacuare, iar eleronul posterior de dimensiuni impunătoare va asigura o forţă de apăsare mai bună la viteze mari.
Pentru a reduce din greutatea maşinii inginerii au eliminat o bună parte din elementele de la interior şi au dotat bolidul de curse cu jante mai uşoare de 18 ţoli cu anvelope de curse Michelin. Hot-hatch-ul este propulsat de benzinarul turbo de 2.0 litri, cu 4 cilindri, capabil să dezvolte 350 CP şi 490 Nm. Cuplul este gestionat de cutia secvenţială Sadev cu 6 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Constructorul nu au dezvăluit timpul necesar pentru exerciţiul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h, însă au relatat că hatch-ul poate atinge viteza maximă de 241 km/h. Suspensia a beneficiat de amortizoare şi arcuri noi, ce au redus din garda la sol câţiva milimetri, iar sistemul de frânare standard a fost înlocuit cu unul livrat de Brembo.
Pe circuit Mazda3 TCR va putea fi admirată din 26 ianuarie 2020, când va avea loc şi debutul ei în cursa de anduranţă de 4 ore de la Daytona. Bolidul corespunde regulamentelor din competiţiile TCR şi poate participa în 36 campionate care funcţionează în baza acestui regulament.
0
1,348
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!