Prototipul viitorului SUV electric de serie Nissan Ariya testează sistemul de tracţiune integrală Electric All-Wheel-Control

28 Octombrie 2019, 17:32
Denis Godorozea
Pe circuitul de curse a fost lansat în regim de teste un prototip extrem de curios, creat pe baza actualului Nissan Leaf. Potrivit informaţiilor distribuite de oficialii companiei nipone, inginerii testează acum noul sistem sofisticat de tracţiune integrală Electric All-Wheel-Control, creat special pentru viitoarele electromobile de serie, printre care versiunea de piaţă a proaspătului concept Nissan Ariya.
Prototipul surprins în imagini, deşi are elemente de caroserie preluate de la Leaf, este un model simţitor mai mare, cu o gardă la sol mai generoasă. Cel mai probabil, sub caroseria Leaf-ului se ascunde prototipul şi tehnologiile ce vor debuta în viitor cu versiunea de serie a SUV-ului electric, derivat din conceptul proaspăt prezentat în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, Nissan Ariya.
Cu noul prototip niponii testează performanţele sistemului de tracţiune integrală, format din două motoare electrice, amplasate pe cele două punţi, denumit Electric All-Wheel-Control. De un sistem asemănător dispune, de altfel, versiunea de performanţă Nissan Leaf Nismo RC. În cazul celui din urmă model sistemul este capabil să ofere 309 CP şi 680 Nm.
Pe lângă sistemul format din două motoare electrice, la bordul Leaf-ului de teste şi-a făcut loc un ecran generos, poziţionat orizontal, ce domină consola centrală. Cel mai probabil un asemenea ecran se va regăsi şi pe versiunea de serie Ariya. Pe ecranul cu o diagonală de 12.3 inch sunt afişate date aferente regimului de rulare şi distribuţiei cuplului între punţi.
0
1,461
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!