Şeful diviziei BMW M confirmă: compactele Seria 1, Seria 2, X1 şi X2 nu vor avea versiuni de performanţă

31 Octombrie 2019, 09:06
Denis Godorozea
În ultimii ani bavarezii au diversificat oferta în segmentul automobilelor compacte, noile modele au la bază platforma cu tracţiune pe puntea faţă şi propulsor amplasat transversal. Deşi compactele cuceresc teren pe piaţă şi se bucură de o cerere în creştere constantă, divizia BMW M GmbH a confirmat oficial că nu va pregăti versiuni de performanţă pentru modelele bavareze cu tracţiune pe puntea faţă.
Informaţia a fost confirmată de şeful diviziei de performanţă, Markus Flasch, pentru revista Car Advice. Astfel, noua generaţie BMW Seria 1, crossover-ele BMW X1 şi BMW X2, dar şi proaspătul coupe cu patru uşi BMW Seria 2 Gran Coupe nu vor dispune de versiuni de top M, iar în vârful gamei de motorizări se vor situa versiunile de top curente, cu sigle M Performance şi componente sport livrate de divizia de performanţă.
Actualele BMW M135i, M235i şi X2 M35i utilizează benzinarul turboaspirat B48 de 2.0 litri, ce livrează 306 CP şi se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală xDrive. Între timp, pentru o perioadă scurtă în gama bavarezilor va mai rămâne actualul M2 — coupe-ul demenţial în versiunea Competition are sub capotă benzinarul biturbo cu 6 cilindri în linie, un volum de 3.0 litri şi 410 CP la activ. Mai târziu va apărea o versiune şi mai performantă a acestuia — M2 CS.
În cadrul aceluiaşi interviu Markus Flasch oferit detalii şi despre viitoarea generaţie a coupe-ului clasic BMW Seria 2. Potrivit oficialului bavarez, noul model va fi unicul dintre compactele bavareze ce va dispune de o adevărată versiune cu sigla M, ceea ce înseamnă că acesta va avea o platformă nouă, sau o versiune modificată a celei utilizate de celelalte compacte din gamă. Noul model va avea un sistem de tracţiune pe puntea spate (opţional cu tracţiune integrală) şi propulsoare amplasate longitudinal.
1
1,440
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!