Swindon Powertrain a prezentat o nouă unitate de propulsie care poate transforma orice automobil în unul electric

22 Octombrie 2019, 11:37
Denis Godorozea
Compania britanică Swindon Powertrain lansează o nouă unitate de propulsie electrică, care ar putea transforma într-un electromobil orice maşină echipată cu motor convenţional cu combustie internă. Ansamblul oferit de britanici poate înlocui motorul termic în întregime, dar mai poate fi utilizat şi în rol de al doilea motor în cadrul unui sistem de propulsie hibrid.
Setul pregătit de britanici a fost dezvoltat în colaborare cu companiile iNetic, Code şi Niche Vehicle Network. Acesta include un motor electric cu 109 CP la activ, un invertor, cutie de viteze cu o singură treaptă şi un sistem de răcire, iar setul are o greutate proprie de 70 kg. Deocamdată nu se cunoaşte cum va avea loc tranziţia de la motorul termic la sistemul electric, oferit de Swindon Powertrain, şi dacă orice doritor va avea acces la tehnologie. Cel mai probabil iniţial sistemul va fi oferit doar persoanelor juridice, care-şi doresc o flotă de maşini electrice sau hibride, chiar şi dezvoltate pe baza parcului existent de automobile.
Sistemul pregătit de Swindon Powertrain nu include, însă, o baterie sau un sistem de încărcare a acesteia, iar asta înseamnă că viitorii clienţi vor fi nevoiţi să achiziţioneze aceste componente separat, dar şi să le conecteze cu propulsorul livrat de britanici. Cei de la Swindon, însă, ar putea oferi servicii de instalare a ansamblului de componente electrice. Producţia setului electric va demara în 2020.
0
1,392
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!