(VIDEO) Aşa funcţionează pilotul automat Smart Summon pe electromobilele Tesla în viaţa reală

28 Octombrie 2019, 08:53
Denis Godorozea
Tesla a uimit din nou la sfârşitul lunii septembrie a acestui an, lansând o actualizare generoasă Software 10 pentru electromobilele sale. Actualizarea a adus o sumedenie de funcţii noi, de divertisment, dar şi funcţii menite să diversifice funcţionalitatea electromobilelor. Un sistem absolut nou, denumit Smart Summon, a introdus funcţii noi în sistemul de pilot automat şi permite acum rularea automatizată a electromobilului în parcare. Astfel, şoferul poate "chema" automobilul din parcare prin intermediul smartphone-ului. Între timp, mai mulţi entuziaşti şi proprietari Tesla au testat sistemul în viaţa reală şi se pare că acesta a fost lansat cu imperfecţiuni destul de grave, de altfel, or sistemul de pilot automat acţionează precum un şofer începător... cu ochii închişi sau în stare de ebrietate!
În spaţiul web au fost publicate mai multe filmuleţe în care proprietarii pun la încercare sistemul Smart Summon în viaţa reală, în parcările americane. Noi vă invităm să priviţi mai jos două clipuleţe video, în care protagoniştii sunt un SUV Tesla Model X şi un sedan Tesla Model S. În primul caz este vorba de un adevărat eşec, suferit de Model X în parcare — SUV-ul este condus de sistemul de pilot automat la solicitarea şoferului şi este cât pe ce să tamponeze un sedan Honda Accord, ce numai a intrat în parcare în căutarea unui loc.

Cel de-al doilea material video este mai informativ şi pune la încercare un sedan Model S în diverse condiţii. Astfel, în clipul realizat de cei de la UrAvgConsumer electromobilul american este testat într-o parcare similară celei, unde a suferit eşecul Model X, unde din marcaje sunt prezente doar liniile delimitatoare ale locurilor de parcare. În timpul testelor realizate electromobilul american se pare că ignoră în totalitate marcajele delimitatoare, fiind la doar un pas de a provoca un accident cu automobilele ce staţionează, pe când în mod normal un şofer nu ar traversa aceste linii. Mai mult, în lipsa unui alt marcaj, electromobilul virează excesiv în căutarea şoferului, ieşind pe contrasens, ce la fel ar crea un risc de accident.
Din momentul lansării, potrivit informaţiilor distribuite de Elon Musk, sistemul Smart Summon a fost utilizat de peste 500 mii ori, iar până în prezent nu au fost înregistrate accidente rutiere provocate de noul sistem. Totodată, cei de la NTHSA au venit cu o reacţie şi au declarat că monitorizează evoluţia sistemului pe drumurile publice, fiind gata să intervină în cazul în care se va adeveri că sistemul paote avea un impact negativ asupra siguranţei rutiere.
0
1,692
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!