(VIDEO) EuroNCAP a testat noile BMW Seria 1 şi Seria 3, Peugeot 208 şi Jeep Cherokee

9 Octombrie 2019, 14:46
Denis Godorozea
Organizaţia EuroNCAP a desfăşurat o nouă rundă de teste de siguranţă cu cele mai noi modele comercializate în Europa. Specialiştii au supus testelor modelele Peugeot 208, Jeep Cherokee, BMW Seria 1 şi BMW Seria 2. Nu toate maşinile au făcut faţă provocării. Să vedem, deci, ce calificative au obţinut!
Deşi generaţia precedentă Peugeot 208 s-a manifestat bine în testele realizate de EuroNCAP, obţinând scorul maxim de 5 stele, noul hatchback compact francez nu a reuşit să repete succesul predecesorului. Potrivit celor de la EuroNCAP, acest fapt se datorează înăspririi testelor realizate de specialiştii europeni. Graţie sistemelor de siguranţă activă şi pasivă disponibile pentru Peugeot 208, hatchback-ul reuşeşte să acumuleze punctaj maxim în toate categoriile, însă unui risc sunt supuşi pietonii care pot fi tamponaţi de modelul francez. La acest capitol Peugeot 208 a acumulat dar 56% — de vină este sistemul AEB, care nu reuşeşte să reacţioneze prompt în cazul în care în cale apar cicliştii. Totodată, pietonii tamponaţi ce se lovesc de părţile laterale ale parbrizului riscă să sufere leziuni mai grave.
Jeep Cherokee a obţinut un rezultat asemănător cu Peugeot 208 — 4 stele, însă SUV-ul s-a manifestat mai prost la capitolele "protecţia adulţilor", "protecţia copiilor", "sisteme de siguranţă" şi "protecţia pietonilor". În cea din urmă încercare SUV-ul a acumulat de asemenea 56%. De altfel, specialiştii europeni au remarcat avansul în domeniul siguranţei, indicat de Jeep, după ce cu un an mai devreme noul Jeep Wrangler a obţinut o singură stea la EuroNCAP.
Modelele BMW Seria 1 şi BMW Seria 3 au acumulat punctajul maxim, reuşind să treacă cu succes toate încercările în toate categoriile.
Mai mult, sedanul Seria 3 a indicat şi cel mai bun rezultat în rândul maşinilor de familie pentru anii 2018 şi 2019.
0
1,568
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!