(VIDEO) Mountune a reuşit să stoarcă aproape 700 CP din benzinarul EcoBoost de 2.3 litri de pe Focus RS

10 Octombrie 2019, 16:01
Denis Godorozea
Tunerii de la Mountune susţin că au reuşit să dezvolte cel mai performant motor pe benzină cu 4 cilindri — în urma modificărilor aplicate unităţii EcoBoost de 2.3 litri de sub capota hot-hatch-ului Ford Focus RS, motorul livrează aproape 700 CP, deci cu de două ori mai mult decât oferă standard! Deocamdată, însă, motorul nu a fost testat "în câmp".
Generaţia precedentă Ford Focus RS este propulsată de benzinarul EcoBoost de 2.3 litri, care în versiunile de top oferă la activ 350 CP şi 470 Nm. Tunerii de la Mountune au zis, însă, ce se poate mai mult de atât. Ba mult mai mult. Specialiştii nu au specificat ce modificări au aplicat unităţii de propulsie, însă s-au lăudat cu primele performanţe obţinute în laboratorul de teste, unde motorul a indicat o putere maximă de 684 CP şi 767 Nm, aproape dublu cât oferă hot-hatch-ul în mod normal. Astfel, cei de la Mountune s-au grăbit să numească propria creaţie drept cel mai puternic motor cu 4 cilindri şi injecţie directă din lume.
La moment, însă, tunerii nu au instalat un motor modificat pe un prototip care să-şi etaleze performanţele pe traseu. Astfel nici nu se cunoaşte dacă pachetul de modificări va fi disponibil proprietarilor modelelor cu unitatea EcoBoost de 2.3 litri, printre care se enumeră maşinile Ford Focus RS şi Ford Mustang.

O altă întrebare, nu mai puţin importantă, este impactul acestor modificări asupra fiabilităţii. Oare cât va putea rula un benzinar modificat în condiţii reale cu un asemenea nivel de putere?
0
1,199
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!