Versiunea europeană Renault Arkana se va distinge mult de SUV-ul comercializat în Rusia. Primele detalii

31 Octombrie 2019, 13:08
Denis Godorozea
Renault a lansat primul său SUV coupe pe piaţa rusească în vara acestui an. Modelul Arkana a fost dezvoltat pe baza SUV-ului Renault (Dacia) Duster şi vine să atragă cumpărători tineri cu designul avangardist, extrem de solicitat pe piaţă în ultimii ani. Totodată, actualul Arkana este destinat exclusiv pieţei din Rusia, în timp ce versiunea europeană urmează să debuteze pe parcursul următorilor doi ani cu modificări consistente.
Pentru Europa francezii vor aduce modificări substanţiale la nivel de design şi substrat tehnic ale SUV-ului Arkana. Cel mai mult modificările se vor resimţi la interior, unde îşi va face loc o planşă de bord modificată, cu materiale de o calitate mai bună, în timp ce varianta rusească a preluat multe elemente de la SUV-ul bugetar Duster. Versiunile de top vor oferi un sistem multimedia cu ecran generos, conexiuni Apple CarPlay şi Android Auto, sistem audio BOSE şi plafon panoramic. La nivel de design exterior vor exista schimbări, iar clienţii vor putea opta pentru pachetul de modificări sport RS-Line.
Versiunea europeană Arkana va fi lipsită de unitatea pe benzină, aspirată natural, de 1.6 litri, prezentă pe piaţa rusească. În schimb francezii vor oferi benzinarul turboaspirat, dezvoltat de Renault în cooperare cu Daimler, de 1.3 litri, ce livrează 150 CP şi se cuplează la cutia cu variaţie continuă X-Tronic. În prezent motorul respectiv se regăseşte pe mai multe modele Renault, Dacia şi Mercedes-Benz, comercializate în Europa. Comparativ cu versiunea rusească, Arkana europeană va avea frâne cu discuri pe toate cele patru roţi, în timp ce în Rusia Arkana are pe puntea spate frâne cu tambur. Cel mai probabil, în Europa Arkana va dispune şi de motorizări hibride.
Lansarea comercială în Europa va avea loc în 2021, însă premiera publică a noului Arkana ar putea avea loc la unul din evenimentele auto planificate pentru anul viitor.
0
6,788
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!