Volvo va redenumi motorizările pentru gama actuală de modele. Litera "D" va fi exclusă în totalitate

28 Octombrie 2019, 16:08
Denis Godorozea
Volvo a păşit demult în segmentul automobilelor electrificate, cu versiuni plug-in hybrid introduse în listele de motorizări. Un nou pas în acest sens a fost făcut cu lansarea versiunii 100% electrice a SUV-ului XC40, iar pentru că în viitor modelele Volvo nu vor mai avea motorizări echipate doar cu motoare termice, suedezii au zis să redenumească motorizările.
Astfel, din ecuaţie a fost complet exclusă litera "D", atribuită până acum motorizărilor diesel. În schimb, suedezii au inclus pe listă motorizările "P" şi "B". Potrivit concepţiei noi, viitoarele electromobile vor purta denumiea "Recharge", iar motorizărilor va fi atribuit indicile "P", ceea ce înseamnă "Pure Electric", deci un au automobil echipat doar cu un sistem de propulsie 100% electric.
Versiunilor plug-in hybrid va fi atribuit indicile "T", indiferent de tipul motorului termic situat sub capotă, diesel sau benzină. În acest caz indicile "T" vine de la "Twin Engine", ce prevede utilizarea concomitentă a unui motor termic în tandem cu unul sau mai multe motoare electrice.

Proaspătul indice "B" va fi atribuit modelelor echipate cu un sistem de propulsie de tip mild-hybrid, unde litera "B" înseamnă "Battery". Precum şi în cazul celorlalţi constructori auto, sistemul mild-hybrid va oferi un motor termic sub capotă, asistat de un generator-starter cu sistem electric de 48V.
Denumirile motorizărilor, pe lângă litera specifică, vor veni şi cu o cifră, însă aici diferenţa dintre modelele cu indicile "P" şi cele cu indicii "B" şi "T" este mai mare. În cazul electromobilelor cifra va oferi informaţii despre capacitatea bateriei de la baza sistemului de propulsie electrică. Astfel, proaspătul Volvo XC40 Recharge P8 are o baterie de 78 kWh, pe când viitoarele P6 şi P10 vor oferi baterii cu o capacitate cuprinsă între 50 şi 60 kWh şi, respectiv, între 90 şi 100 kWh. În cazul motorizărilor "T" şi "B" cifra va oferi informaţii puterea maximă produsă de sistemul de propulsie, rolul cifrelor fiind de a crea o ierarhie în lista motorizărilor.
0
3,088
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!