ABT Sportsline lansează un pachet de tuning pentru break-ul de performanţă Audi S6 Avant TDI

8 Noiembrie 2019, 13:38
Denis Godorozea
Audi S6 a debutat mai devreme în acest an reuşind să-şi surprindă fanii, or pentru prima dată în istorie modelul de performanţă a optat pentru un propulsor turbodiesel, pe când predecesorul utiliza un V8 twin-turbo pe benzină, de 4.0 litri. Noua unitate turbodiesel V6 de 3.0 litri mai este asistată de un generator-starter de 48V în cadrul sistemului de tip mild-hybrid şi oferă la activ 345 CP şi 700 Nm. Tunerii de la ABT Sportsline, însă, sunt de părere că propulsorul poate livra mai multă putere.
Graţie unităţii adiţionale de control a propulsorului, instalate de cei de la ABT Sportsline sub capota break-ului stilat Audi S6 Avant, turbodieselul beneficiază de un surplus de 33 CP şi 60 Nm, având la activ un total de 378 CP şi 760 Nm. Deşi, aparent, surplusul nu pare prea impunător, graţie optimizării oferite de noua unitate de control a tandemului motor-cutie break-ul modificat este mai rapid cu 0.2 secunde, comparativ cu versiunea standard, fiind capabil să cucerească viteza de 100 km/h în 4.9 secunde. La pachet cu surplusul de putere tunerii oferă câteva seturi de jante originale de 21 ţoli, în schimbul celor standard de 20 ţoli.
Între timp, noi abia aşteptăm până cei de la ABT Sportsline vor pune mâna pe proaspătul break demenţial Audi RS6 Avant, care are sub capotă benzinarul twin-turbo V8 de 4.0 litri, capabil să livreze standard 591 CP şi 800 Nm.
0
3,283
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!