Aspark Owl devine cel mai rapid supercar electric de serie din lume cu un nou record de acceleraţie

13 Noiembrie 2019, 13:09
Denis Godorozea
Compania niponă Aspark a prezentat supercar-ul Owl pentru prima dată în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului 2017. La acel eveniment niponii au prezentat un prototip al viitorului supercar de serie, fără a oferi informaţii despre caracteristicile tehnice. Odată cu debutul supercar-ului în cadrul unui autoshow din Dubai, constructorul a dezvăluit aceste informaţii, iar Owl poate uimi chiar şi fanii celor mai dinamice supercar-uri din lume.
Aspark Owl este propulsat de 4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, având, astfel, şi un sistem de tracţiune integrală inteligentă. În total motoarele livrează 2,012 CP şi 2,000 Nm cuplu maxim. În această ipostază Owl poate accelera până la 60 mph (97 km/h) în doar 1,69 secunde, în timp ce viteza de 300 km/h este cucerită în doar 10.6 secunde. Viteza maximă este una record pentru electromobile — 400 km/h.
Motoarele electrice sunt alimentate de la o baterie de 64 kWh, capabilă să-i asigure o autonomie de până la 450 km, conform standardului de calcul NEDC, ceea ce înseamnă că într-un regim de exploatare real autonomia ar putea fi de circa 300 km, sau chiar mai mică, într-un regim de exploatare mai intens.
Aspark Owl va fi produs într-o serie limitată la 50 unităţi. Preţul fiecărui va constitui circa 2.9 milioane euro, iar producţia va avea loc la uzina companiei MAT (Manifattura Automobili Torino) din Italia. Primele supercar-uri electrice vor fi livrate proprietarilor în prima jumătate a anului viitor.
0
1,108
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!