Aston Martin a pregătit o versiune specială DBS Superleggera, dedicată aeronavei legendare Concorde

27 Noiembrie 2019, 10:56
Denis Godorozea
Britanicii de la Aston Martin au pregătit o ediţie specială a supercar-ului DBS Superleggera, dedicată aeronavei supersonice legendare Concorde. Divizia Q by Aston Martin va produce doar 10 unităţi speciale pentru a marca aniversarea de 100 ani a companiei British Airways şi 50 ani de la primul zbor al aeronavei Concorde. Ediţia a fost comandată de reprezentanţa Aston Martin din oraşul britanic Bristol, unde avea loc asamblarea finală a aeronavelor Concorde.
Aston Martin DBS Superleggera Concorde face parte din seria Wings Series, dedicată industriei aeronautice. Caroseria supercar-ului este ornamentată cu culorile companiei British Airways, cu schiţe grafice cu aeronava Concorde. Habitaclul este ornamentat cu siglele Concorde, iar plafonul tapisat cu Alcantara are prezentări grafice care reprezintă depăşirea barierei sunetului în timpul zborului supersonic. Padelele din spatele volanului au fost produse din componentele de titan ale compresoarelor avioanelor Concorde.
Proiectarea aeronavei Concorde a început în anii 1950-1960de către companiile Aerospatiale şi British Aircraft Corporation, în cadrul tratatului guvernamental încheiat între guvernele Franţei şi Marii Britanii. Primul zbor a avut loc în primăvara anului 1969, iar exploatarea comercială a început din 1976 şi a durat 27 ani. În 1990 Concorde a stabilit un record de timp în cadrul zborului transatlantic New-York — Londra, ce a durat doar 2 ore 54 minute. Exploatarea avioanelor Concorde a încetat după tragedia aviatică de la 25 iulie 2000 în Paris. Ultimul zbor al avionului supersonic legendar a avut loc la 24 noiembrie 2003.
0
1,332
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!