Cum obţii un preţ mai bun pentru maşină

18 Noiembrie 2019, 12:46
Redacţia PiataAuto.md
Siguranţa, calitatea, preţul şi confortul sunt câteva dintre criteriile după care moldovenii aleg să-şi cumpere maşinile. În topul acestora, însă, este preţul, motiv pentru care cca 80% dintre automobilele vândute anual în Moldova au o vârsta de între 8 -10 ani. Kilometrajul, anul de fabricaţie, starea autoturismului sunt factori care determină preţul maşinii. De altfel, dealerii auto vin cu câteva recomandări cătrei cei care vor să îşi scoată maşina la vânzare şi să obţină un preţ mai bun pe ea.

1. Întreţine caroseria
Reparaţiile la momentul potrivit cresc „şansele” de viaţă ale maşinii. Du-o regulat la spălătorie, ceruieşte-o profesionist măcar o dată pe an şi repară zgârieturile şi urmele de accident cât de curând îţi permite bugetul. Şi asta pentru că este mult mai simplu să previi decât să cosmetizezi autoturismul cu câteva zile înainte de a-l prezenta unui potenţial cumpărător.
2. Acţionează prudent în trafic
Şofatul neatent pe străzi este nu doar periculos pentru participanţii la trafic, dar şi provoacă un grad mai mare de uzură a autoturismului. Astfel, piesele vor avea nevoie de înlocuire mult mai repede. Dacă vrei să reduci cheltuielile de mentenanţă şi să păstrezi maşina în condiţii cât mai bune — fii un şofer prudent: nu ignora gropile, barierele de reducere a vitezei, nu accelera sau frâna brusc.

3. Păstrează-i interiorul curat
Nu doar exteriorul maşinii trebuie păstrat în stare perfectă, dar şi interiorul. Poţi face asta prin evitarea transportării pe bancheta din spate a produselor alimentare nepotrivite, curăţarea covoraşelor şi a tapiţeriei. Ai grijă şi la mirosuri — un factor decisiv, atunci când cumpărătorul alege o maşina! Problema mirosului este frecventă la fumătorii care nu pot trage pe dreapta pentru o pauză de ţigară afară şi fumează în maşină. Există soluţii şi în cazul lor — ţigările clasice pot fi înlocuite cu cele electronice sau cu dispozitivele de încălzire a tutunului, precum IQOS (heated tobacco system). Astfel, şoferii se pot bucura de tutun fără a ieşi din trafic şi fără a-şi face griji că în maşină va persista mirosul neplăcut, iar scrumul de ţigară va provoca dezordine.
4. Schimbă la timp şi foloseşte uleiurile potrivite
Schimbă uleiul la fiecare 10 mii de km sau o dată pe an, în funcţie de distanţele pe care le parcurgi la volan. Dacă petreci zilnic ore întregi blocat în trafic, s-ar putea ca maşina ta să aibă nevoie de o revizie mai frecvent. E valabil şi dacă maşina este mai veche. Nu economisi nici din contul calităţii uleiurilor. Acestea pot provoca anumite defecţiuni, iar repararea consecinţelor va fi mult mai costisitoare.

5. Verifică şi schimbă lichidele mai des
Poţi evita multe probleme tehnice la maşină dacă ţii cont de termenele la care trebuie să schimbi lichidele care facilitează funcţionarea în condiţii optime a diverselor componente ale autovehiculului. Lichidul de transmisie, de răcire sau de frână asigură funcţionalitatea înaltă a maşinii tale. Gradul de utilizare al acestor lichide ţine şi de stilul de condus, dar şi de piesele autoturismului, aşa că e de preferat să faci verificări mai des. Ai grijă de maşina ta!
0
1,769
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!