Cumpărătorii germani vor beneficia de subsidii mai mari, de până la 6,000 euro la achiziţia electromobilelor

7 Noiembrie 2019, 15:12
Denis Godorozea
Deşi electromobilele se bucură de o creştere constantă a cererii pe piaţa europeană, autorităţile germane vor să contribuie şi mai mult la trecerea la tehnologiile electrificate prin introducerea unor subsidii majorate pentru achiziţia unui electromobil nou, dar şi pentru achiziţia modelelor hibride alimentate de la priză, plug-in hybrid.
Astfel, dacă anterior cumpărătorii germani beneficiau de subsidii de până la 4,000 euro la achiziţia unui electromobil nou, până la sfârşitul acestei luni autorităţile vor majora această sumă până la 6,000 euro, însă doar în cazul în care preţul electromobilului nu depăşeşte 40,000 euro. Totodată, subsidiile pentru achiziţia automobilelor cu sisteme de propulsie plug-in hybrid a fost majorată de la 3,000 la 4,500 euro, cu o limită similară de preţ de 40,000 euro.
Introducerea unor subsidii majorate a fost posibilă în cooperare cu constructorii germani de automobile, precum BMW, Daimler şi Volkswagen, care vor acoperi 50% din bonusul aplicat. Noul program de stimulare va intra în vigoare începând cu această lună şi va fi disponibil până în 2025.
0
1,101
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!