(FOTO) Aşa va arăta noua generaţie KIA Optima: primele imagini cu exteriorul sedanului

12 Noiembrie 2019, 11:07
Denis Godorozea
Noua generaţie KIA K5/Optima se pregăteşte de debutul mondial. Anterior constructorul sud-coreean a publicat câteva imagini de teasing cu noul sedan, iar acum designul său a fost deconspirat cu primele imagini oficiale "scurse" în spaţiul web. Se pare că noua Optima va renunţa la limbajul stilistic conservator în favoarea unui aspect mai agresiv şi dinamic.
Ultimile două generaţii KIA K5/Optima nu s-au distins prea mult — constructorul a optat pentru un design mai clasic, cu muchii ascuţite şi mici doze de agresivitate. Concepţia stilistică a noului sedan, însă, a fost modificată complet, iar Optima se vrea a fi un sedan dedicat în special şoferilor tineri, un model care să cucerească privirile în trafic. La pachet cu designul agresiv, însă, ar fi indicată apariţia unor versiuni mai dinamice.
Silueta noii Optima se inspiră mult de la sedanul cu tracţiune spate Stinger, cu montanţi spate puternic înclinaţi. Partea frontală are o grilă generoasă şi faruri cu semnături LED foarte agresive, originale chiar şi pentru actuala gamă KIA. Posteriorul are un bloc optic orizontal unic, funcţional, cu elemente LED — o altă premieră în gama brandului sud-coreean.
Comparativ cu predecesorul noua KIA Optima va avea un ampatament mărit cu 45 mm, până la 2,850 mm, pe când lungimea totală a crescut cu 50 mm, până la 4,905 mm. Cam aici se limitează informaţiile despre substratul tehnic al noii Optima. Cert este, însă, că constructorul nu a pregătit o revoluţie la nivel de tehnologii şi motorizări. Cel mai probabil sedanul va fi în continuare disponibil cu un turbodiesel şi câteva motorizări pe benzină, printre care unitatea turbo de 2.0 litri, dar şi unitatea aspirată natural de 2.4 litri. Motoarele se vor cupla la cutia manuală cu 6 trepte, fie la noua cutie automată cu 8 rapoarte. Premiera oficială va avea loc până la finalul acestui an în Coreea de Sud.
0
1,838
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!