Google Maps va primi o actualizare importantă pentru proprietarii de electromobile

26 Noiembrie 2019, 13:54
Denis Godorozea
Aplicaţia Google Maps va deveni mai informativă pentru proprietarii de electromobile — gigantul american pregăteşte o actualizare importantă pentru propriul sistem de navigaţie. Dacă în prezent aplicaţia indică pe hartă cele mai apropiate locuri de încărcare pentru electromobile, în viitor prin intermediul Maps utilizatorii vor putea achita energia electrică consumată.
În cadrul maratonului recent cu electromobile prin Europa, redacţia PiataAuto.md a simţit pe pielea proprie cât de dificilă este, uneori, suplinirea rezervelor de energie la staţiile de încărcare rapidă, ce împânzesc tot mai mult principalele artere de trafic din Europa. De multe ori pentru a putea achita online energia consumată, utilizatorii se văd nevoiţi să descarce aplicaţii dedicate, dezvoltate de deţinătorii reţelelor de prize de încărcare. Ei bine, se pare că cei de la Google vin cu o soluţie pentru această problemă, dar una foarte prietenoasă în utilizare.

Aşadar, actualizarea pregătită pentru Google Maps va include un mod nou de afişare a staţiilor de încărcare rapidă pe hartă. Utilizatorii vor avea posibilitatea să introducă date despre propriul electromobil, iar aplicaţia va identifica automatizat staţiile de încărcare compatibile cu electromobilul, în funcţie de tipul prizei/portului sau putere de încărcare. Astfel vor fi practic excluse cazurile în care şoferii de electromobile vor sesiza că electromobilul nu este compatibil cu priza electrică abia ajungând la staţie.
O altă noutate, care să simplifice achitarea energiei electrice consumate, va include un sistem de plată pentru sesiunea de încărcare integrat chiar în aplicaţia Google Maps. Astfel, achitarea va avea loc prin intermediul cardului bancar concectat cu contul de Google al utilizatorului, fără ca să mai fie nevoie de introducerea datelor bancare sau scanarea cardului.

Potrivit informaţiilor preliminare actualizările vor fi incluse în cea mai nouă versiune 10.3 a aplicaţiei Google Maps. Totodată, este aşteptată includerea pe listă a staţiilor de încărcare Ionity, or la ora actuală Google Maps afişează doar staţiile Blink, Chargefox, Chargemaster, Chargepoint, EVgo, Pod Point, SemaConnect şi Supercharger-ele Tesla.
0
1,744
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!