Hyundai publică primele imagini cu versiunea actualizată a sedanului Grandeur

5 Noiembrie 2019, 11:41
Denis Godorozea
După ce sedanul Hyundai Aslan a fost pensionat din gama constructorului sud-coreean, modelul Grandeur şi-a recăpătat poziţia de navă amiral. Actuala, cea de-a şasea generaţie Hyundai Grandeur a fost lansată în 2016, iar în acest an modelul va beneficia de un facelift consistent de mijloc de carieră. Pe lângă aspectul exterior restilizat, Grandeur a primit îmbunătăţiri tehnice şi a devenit mai mare.
Deşi este vorba de actualizarea aceleiaşi generaţii, Hyundai Grandeur facelift are un ampatament mărit cu 40 mm, până la 2,885 mm, în timp ce în lungime a primit un surplus de 60 mm, până la 4,990 mm. Toate elementele de caroserie sunt noi, nu doar barele de protecţie şi blocurile optice, ci şi portierele şi aripile au simţit metamorfoze simţitoare. O noutate pentru limbajul stilistic Hyundai este calandrul restilizat cu elemente LED în rol de lumini de zi.

La interior Grandeur a primit o planşă de bord restructurizată, cu design absolut nou, aparent inspirat de la modelele Mercedes-Benz. Consola este dominată de ecranul sistemului multimedia şi instrumentarul de bord digital, fiecare ecran având o diagonală de 12.3 inch. Mai jos de sistemul multimedia s-au situat comenzile tactile ale sistemului de climatizare, iar pe tunelul central şi-a făcut loc noul selector al direcţiei de rulare în schimbul unui levier tradiţional. Constructorul raportează o izolare fonică îmbunătăţită şi oferă tapiserie din piele fină Nappa pentru versiunile de top.
Benzinarul 2.4 GDI a fost înlocuit cu noua unitate aspirată natural Smartstream de 2.5 litri cu injecţie combinată, ce livrează 194 CP. Vechea cutie automată cu 6 rapoarte a fost înlocuită cu noua cutie cu 8 trepte, de producţie proprie. Versiunea hibridă utilizează în continuare benzinarul de 2.4 litri în tandem cu un motor electric, având 200 CP la activ, însă a beneficiat acum de noua cutie automată. De altfel, cutia cu 6 rapoarte a rămas disponibilă doar pentru versiunea cu gaz natural lichefiat V6 3.0 LPi, cu 235 CP la activ. După actualizare Grandeur nu va mai fi disponibil cu propulsoare turbodiesel.

Premiera publică a noului Hyundai Grandeur facelift va avea loc în cadrul unui eveniment special la finalul lunii decembrie. În Coreea de Sud au demarat vânzările noului model, iar în prima jumătate a anului viitor Grandeur va fi disponibil şi pe alte pieţe.
1
1,230
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!