Porsche pregăteşte un hypercar cu propulsie hibridă cu motor termic preluat de la bolizii Formula 1

27 Noiembrie 2019, 17:19
Denis Godorozea
Prosche pregteşte un succesor pentru hypercar-ul 918 Spyder! Noul model va avea un sistem hibrid de propulsie, cu motor termic preluat de la bolizii Formula 1, şi se va duela pe piaţă cu Mercedes-AMG One. Deocamdată nu se cunosc termenii de lansare şi prea multe detalii tehnice, însă cei de la Autocar au intrat în posesia unor informaţii despre unitatea de propulsie.
Anterior Porsche a dezvoltat un motor cu 6 cilindri pentru bolizii Formula 1, în anii când constructorul german îşi dorea să devină furnizor de unităţi de propulsie pentru Cursa Regală. Ei bine, ulterior conducerea companiei a renunţat la această idee, însă nu a anihilat şi propulsorul. Astfel, potrivit informaţiilor distribuite de publicaţia britanică Autocar, germanii vor construi pe baza motorului respectiv un sistem hibrid, iar noul supercar va fi un succesor direct pentru renumitul Porsche 918 Spyder şi un rival direct pentru bolidul Mercedes-AMG One, livrările căruia vor demara în 2021.

Hypercar-ul Porsche 918 Spyder a debutat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva în 2010, însă producţia acestuia urma să înceapă abia cu trei ani mai târziu. Roadster-ul miza pe un benzinar V8 de 4.6 litri, acompaniat de două motoare electrice, unul montat între propulsorul termic şi cutia de viteze, iar cel de-al doilea pe puntea faţă. În total sistemul livra 887 CP şi 1,280 Nm cuplu maxim, suficient pentru a asigura un timp de acceleraţie de doar 2.6 secunde de la 0 la 100 km/h.
Potrivit celro de la Autocar, motoarele electrice şi componentele sistemului hibrid vor fi dezvoltate de Porsche în comun cu compania Rimac Automobili, care au stabilit un parteneriat în 2018 în urma achiziţionării a 10% din acţiunile companiei din Croaţia de către Porsche (astăzi cota germanilor în companie constituie 15.5%). De altfel, ulterior cele două companii planifică să dezvolte şi un supercar cu propulsie 100% electrică.
0
1,386
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!