Premieră: BMW X3 primeşte o versiune plug-in hybrid xDrive30e. Cât de eficient este SUV-ul electrificat?

4 Noiembrie 2019, 10:52
Denis Godorozea
Noul BMW X3 primeşte în premieră o versiune plug-in hybrid cu indicile xDrive30e. Bavarezii promit un consum mediu de combustibil de sub 2.5 litri de benzină şi o autonomie de peste 50 km în regim 100% electric. Totodată, instalarea bateriilor nu a avut un impact negativ asupra practicismului la bord.
BMW X3 xDrive30e este propulsat de benzinarul turboaspirat de 2.0 litri, cu 4 cilindri, în tandem cu un motor electric, integrat în cutia automată cu 8 rapoarte. Sistemul poate livra un total de 292 CP şi 420 Nm, indicând un consum mediu de combustibil cuprins între 2.1 şi 2.4 litri de benzină la 100 km parcurşi. Propulsoarele sunt cuplate la sistemul de tracţiune integrală permanentă xDrive, iar cuplul este transmis pe ambele punţi chiar şi într-un regim de rulare 100% electric, în care SUV-ul poate parcurge până la 55 km. În această ipostază BMW X3 poate accelera până la 100 km/h în 6.1 secunde şi are o viteză maximă de 210 km/h, sau 135 km/h în regim 100% electric.
Bateria ce alimentează motorul electric a fost amplasată sub bancheta spate, în timp ce rezervorul de combustibil a fost poziţionat deasupra axului spate. Astfel clienţii vor beneficia de un volum de 450 litri în portbagaj, ceea ce înseamnă că versiunea hibridă este la fel de practică, precum şi SUV-urile echipate doar cu motoare termice. Acest spaţiu poate fi extins până la 1,200 litri prin rabatarea banchetei spate în proporţie de 40:20:40.
Producţia BMW X3 xDrive30e va demara în luna decembrie a acestui an la uzina bavarezilor din oraşul american Spartanburg, alături de celelalte versiuni ale SUV-ului. Lansarea pe piaţă va avea loc în primăvara anului viitor şi tot atunci versiunea plug-in hybrid va fi disponibilă în ţara noastră.
0
2,238
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!