Premieră: cel de-al doilea SUV-coupe din gama cehilor - Skoda Kamiq GT

4 Noiembrie 2019, 13:56
Denis Godorozea
Skoda prezintă în premieră noul, cel de-al doilea SUV coupe din gama sa, Kamiq GT. Modelul destinat în exclusivitate pieţei din China, de primă importanţă pentru constructorul din Mlada Boleslav, debutează cu o siluetă dinamică, care să atragă clienţi tineri, dar rămâne a fi la fel de practic precum şi versiunea clasică Kamiq, comercializată pe piaţa chineză.
Amintim că Skoda Kamiq destinată pieţei chineze a debutat mai devreme şi se distinge mult de versiunea comercializată în Europa. Crossover-ul are la bază platforma modernizată a compactei Rapid de primă generaţie, pe care o împarte acum şi cu versiunea mai stilată cu indicele GT. De altfel, SUV-ul coupe a preluat şi o bună parte din elementele exterioare a crossover-ului standard, iar diferenţa este dată de posteriorul maşinii, cu montanţi spate înclinaţi şi plafon uşor plonjat.
Totodată, fiind o versiune mai scumpă decât Kamiq, noul Kamiq GT oferă şi mai multe inserţii cromate la exterior, atât de populare în rândul clienţilor chinezi. De altfel, inserţiile cromate ornamentează până şi montanţii spate şi eleronul montat pe hayon. Pe lângă cele menţionate, Kamiq GT se va distinge de versiunea standard şi prin câteva seturi de jante originale de 17 ţoli.
Caracterul mai dinamic vine şi la interior, unde Kamiq GT oferă o serie de inserţii decorative originale, inspirate din lumea sporturilor cu motor, cu inserţii din plastic vopsite în nuanţe speciale, care să imită fibra de carbon şi aluminiul. Scaunele au tetiere integrate şi un suport lateral mai profilat.
Cehii nu au anunţat gama motorizărilor disponibile pentru Kamiq GT, însă cel mai probabil acestea vor migra fără modificări de pe versiunea standard a SUV-ului comercialziat în China. Astfel, sub capota noului SUV coupe se vor regăsi benzinarul aspirat natural de 1.2 litri, ce livrează 115 CP, dar şi benzinarul turboaspirat 1.4 TSI, cu 150 CP la activ.
0
1,690
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!