Premieră la Guangzhou: Volkswagen prezintă noul monovolum de lux Viloran

22 Noiembrie 2019, 16:21
Denis Godorozea
În ciuda scăderii cererii pe cele mai importante pieţe din lume, în China monovolumurile, în special cele luxoase, sunt încă solicitate. Astfel, după ce a diversificat la maxim oferta în segmentul SUV-urilor şi sedanurilor, Volkswagen planifică să cucerească în China şi piaţa MPV-urilor cu noul Viloran — un model absolut nou, care nu are tangenţe cu actualul Sharan.
În cadrul Salonului Auto de la Guangzhou germanii au prezentat prototipul Viloran, apropiat la maxim de versiunea de serie. La proiectarea noului model inginerii şi designerii au avut misiunea de a dezvolta un monovolum de lux, cu aspiraţii de Touareg, despre ce sugerează chiar partea frontală a noului model, care să fie atractiv nu doar pentru familii, dar şi pentru afaceriştii din China, care adesea optează pentru MPV-uri pentru spaţiul imens oferit la bord şi practicism. Anume din acest motiv Volkswagen a adus la evenimentul auto versiunea de top a noului Viloran.
Monovolumul este cel mai mare model construit vreodată pe platforma modulară MQB — Viloran măsoară în lungime peste 5.3 metri şi oferă un ampatament imens de 3,180 mm, simţitor mai mare decât poate oferi SUV-ul Teramont (2,979 mm). Germanii nu au dezvăluit în întregime habitaclul noului model, decât doar locurile destinate pasagerilor spate, care vor beneficia de două scaune separate, cu reglaje electrice. Cele două scaune sunt urmate de o banchetă pentru trei persoane. În versiunile de top Viloran va include un sistem de climatizare cu 3 zone, tapiserie din piele şi plafon panoramic.
Unitatea de propulsie a fost preluată de la versiunea chineză a SUV-ului Teramont. Astfel, Viloran va utiliza benzinarul turboaspirat cu 4 cilindri, 2.0 TSI, ce livrează 220 CP şi se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte. Cuplul este livrat punţii faţă, iar sistemul de tracţiune integrală nu a fost anunţat încă, deşi apariţia acestuia este posibilă graţie suspensiei spate multi-link.
Volkswagen Viloran va fi lansat în exclusivitate pe piaţa chineză, urmând să fie produs la uzina SAIC Volkswagen. Preţul va fi de aproximativ 42 mii dolari americani, cel mai probabil, pentru nivelele de echipare de top.
0
4,206
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!