Premieră la Los Angeles: MINI prezintă hot-hatch-ul de top John Cooper Works GP

21 Noiembrie 2019, 14:31
Denis Godorozea
MINI a pregătit o premieră fierbinte pentru Salonul Auto de la Los Angeles — britanicii au prezentat în premieră mondială hot-hatch-ul de top John Cooper Works (JCW) GP. Compacta a preluat unitatea turbo pe benzină de la vârful de gamă BMW X2 M35i şi se pregăteşte să atace hot-hatch-urile pe circuit cu noi recorduri de viteză.
Hot-hatch-ul de serie a fost prevestit de conceptul John Cooper Works GP în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt cu doi ani mai devreme. Prototipul a avut un succes remarcabil în rândul fanilor, iar britanicii au şi duspus lansarea unei versiuni de performanţă de serie. Versiunea respectivă va fi produsă într-un număr limitat la 3,000 unităţi, fiind cea mai rapidă compactă din gama britanicilor din istorie.
MINI John Cooper Works GP optează pentru benzinarul turbo de 2.0 litri, cu 4 cilindri, preluat de la BMW X2 M35i, ce livrează 306 CP şi 450 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată Steptronic cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea faţă, şi poate asigura un timp de acceleraţie de 5.2 secunde până la 100 km/h. Viteza maximă este limitată la 265 km/h. Astfel, noul JCW GP este cel mai iute MINI de serie produs vreodată, iar aceeaşi unitate de propulsie este utilizată şi de JCW Clubman facelift şi JCW Countryman, însă modelele respective nu indică performanţe similare.
Performanţele respective au putut fi atinse nu doar datorită unităţii de propulsie de top — inginerii au depus o muncă titanică pentru atingerea unui coeficient aerodinamic optim, graţie apariţiei noilor elemente aerodinamice exterioare originale. Totodată, caroseria noului JCW GP este mai rigidă decât cea a lui JCW standard. Mai mult, inginerii au redus garda la sol cu 10 mm comparativ cu MINI JCW, dar şi au redus consistent din greutatea proprie a hot-hatch-ului — jantele originale de 18 inch cântăresc doar câte 9 kg fiecare, iar bancheta spate a fost eliminată în întregime.
0
1,540
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!