Premieră: noua generaţie Nissan Sentra! Cel mai solicitat sedan Nissan pe piaţa americană debutează la Los Angeles

20 Noiembrie 2019, 17:37
Denis Godorozea
Noua, cea de-a opta generaţie Nissan Sentra debutează în premieră în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Cel mai solicitat sedan din gama niponilor se prezintă cu un caracter cu totul nou, mai dinamic, şi design inspirat din limbajul stilistic împrospătat al mărcii nipone.
De altfel, Sentra americană este o versiune adaptată pieţei din SUA a modelului Sylphy, debutat mai devreme pe piaţa chineză. Chiar şi aşa, numele Sentra este cunoscut printre amatorii auto chiar şi în ţara noastră, în mare parte graţie apariţiei în seria de jocuri Need for Speed. Ei bine, în SUA modelul este renumit după cele şapte generaţii comercializate aici din 1982, timp în care Sentra a înregistrat un număr total de peste şase milione de unităţi comercializate.
Nissan Sentra a păstrat aproape neschimbate dimensiunile predecesorului, însă a evoluat mult în materie de design şi substrat tehnic. Pentru prima dată Sentra are o suspensie spate independentă în schimbul barei de torsiune, iar acest lucru promite un comportament mai bun pe traseu şi senzaţii mai speciale în rulare.
Sedanul poate avea o caroserie bicoloră şi oferă o listă generoasă de opţionale. Nivelul de echipare de top SR include un eleron static la posterior, elemente decorative de nuanţă neagră la exterior şi jante originale de 18 ţoli. Indiferent de nivel de echipare Sentra va avea inclus sistemul de siguranţă activă Safety Shield 360, ce include sistemul de frânare automatizată de urgenţă şi cel de menţinere a benzii de circulaţie. Opţional este disponibil un cruise-control adaptiv şi camere de supraveghere la 360 grade.
Interiorul sugerează un caracter mai dinamic — chiar şi versiunile incipiente vor avea un volan sport, prize de aer rotunde şi un tunel central şi cotiere generoase. Standard consola centrală va avea un display color de 7 inch, însă pentru versiunile de top este prevăzut un display niţel mai generos, de 8 inch. Instrumentarul de bord este unul clasic, cu două cadrane analogice, între care este poziţionat ecranul de bord de 4.2 inch, sau de 7 inch în variantele de top. Niponii promit o izolare fonică mai bună şi confort pe bancheta spate, care are acum tetiere integrate.
În SUA Nissan Sentra va fi oferit doar cu benzinarul aspirat natural de 2.0 litri şi 4 cilindri, capabil să livreze 151 CP. Motorul se cuplează doar la cutia cu variaţie continuă Xtronic, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Mai târziu gama motorizărilor va fi suplinită cu unităţi mai performante, inclusiv benzinare turbo.
0
2,106
GALERIE FOTO (54 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!