Sedanurile Toyota Camry şi Avalon au preluat sistemul de tracţiune integrală de la SUV-ul RAV4

13 Noiembrie 2019, 17:51
Denis Godorozea
Sedanurile Toyota Camry şi Toyota Avalon devin disponibile pentru prima dată, cel puţin în noile generaţii, cu sisteme de tracţiune integrală. Transmisia a fost preluată de la SUV-ul Toyota RAV4 şi este destinată versiunilor dotate doar cu propulsoare termice, iniţial, pe piaţa nord-americană.
Anterior niponii au lansat un sistem de tracţiune integrală pentru Toyota Camry, însă acesta este disponibil doar versiunilor hibride, or puntea spate este acţionată de un al doilea motor electric. Aşadar, noul sistem lansat pe piaţa americană pentru sedanurile Camry şi Avalon este unul clasic, cu transmisie Dynamic Torque Control AWD, capabilă să transmită pe puntea spate până la 50% din cuplu, exact precum şi în cazul SUV-ului RAV4.
Tracţiunea integrală este disponibilă doar pentru motorizarea pe benzină, aspirată natural, de 2.5 litri, ce livrează 208 CP şi se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte. Niponii susţin că apariţia transmisiei integrale nu a avut un impact negativ asupra spaţiului oferit în portbagaj şi habitaclu, însă acesta a adus un surplus de greutate de 75 kg pentru ambele sedanuri.
Vânzările Toyota Camry cu tracţiune integrală vor demara în SUA în primăvara anului viitor, iar sedanul mai mare, Toyota Avalon cu tracţiune integrală, se va lansa pe piaţă în toamna 2020. Nu se cunoaşte dacă niponii planifică să lanseze versiuni similare pe alte pieţe, însă apariţia acestora în Europa este exclusă din start, or pe Bătrânul Continent Toyota Camry a revenit doar cu generaţia actuală şi doar cu un sistem de propulsie hibrid.
0
1,591
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!