Toyota pregăteşte un hot-hatch furios pe baza noii generaţii Yaris: prima imagine teaser

7 Noiembrie 2019, 17:51
Denis Godorozea
Toyota a publicat prima imagine de teasing cu viitorul hot-hatch Yaris GR-4. Niponii nu au oferit mai multe detalii decât o singură imagine cu posteriorul maşinii şi data premierei, care va avea loc exact peste 10 zile în Australia.

Yaris GR-4 nu va fi primul model de performanţă cu sigla Toyota în acest segment — cu doi ani mai devreme a debutat compacta diabolică Toyota Yaris GRMN, care a optat pe un benzinar de 1.8 litri, echipat cu compresor mecanic, capabil să livreze 212 CP şi 250 Nm. Modelul a fost unul absolut special, produs într-o serie extrem de limitată. Probabil astfel va fi şi noul Yaris GR-4, numai că de data aceasta niponii au adoptat o filozofie mai specială pentru compacta de performanţă.
Spre deosebire de Yaris GRMN, noul Yaris GR-4 se va inspira de la bolizii de Rally Toyota Yaris WRC. Mai mult, compacta va avea un sistem de tracţiune integrală. Nu se cunoaşte ce propulsor va utiliza noul hot-hatch, însă dacă e să ne amintim că Yaris WRC utilizează un benzinar turbo de 1.6 litri, capabil de 380 CP şi 425 Nm, putem anticipa un motor aproape la fel de nebun şi sub capota versiunii de serie.

Premiera publică a noii Toyota Yaris GR-4 va avea loc în cadrul etapei finale a Campionatului Mondial de Raliuri, desfăşurate în Australia, pe 17 noiembrie.
0
1,582
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!