Un nou rival puternic pe piaţa SUV-urilor hibride: Citroen C5 Aircross Hybrid se prezintă în premieră

7 Noiembrie 2019, 13:41
Denis Godorozea
Citroen lansează o versiune cu sistem de propulsie plug-in hybrid pentru crossover-ul C5 Aircross. Aparent mai puţin populare în ţara noastră, în Europa SUV-urile franceze se bucură de o cerere bună, iar versiunea electrificată a noului C5 Aircross vine să-i fortifice poziţiile pe piaţă. Totodată, SUV-ul este primul model ce a beneficiat de noul sistem plug-in hybrid în gamă, care ulterior va fi disponibil, cu mici actualizări, pentru întreaga listă de modele cu sigla Citroen.
La nivel de design exterior Citroen C5 Aircross Hybrid nu se distinge prea mult de versiunile standard cu motoare convenţionale cu combustie internă — francezii au dispus doar vopsirea elementelor decorative exterioare în nuanţa specială azurie. Din punct de vedere tehnic C5 Aircross Hybrid este similar modelelor Peugeot 3008 şi DS7 Crossback, dar dispune de o baterie mai mică şi sistem de tracţiune pe puntea faţă.
Sub capota SUV-ului hibrid s-a situat benzinarul turboaspirat cu 4 cilindri 1.6 PureTech, ce livrează 180 CP şi este asistat de un generator starter. Motorul electric este integrat în cutia automată cu 8 rapoarte şi livrează o putere adiţională de 110 CP. Puterea totală a sistemului, aparent, unic pe piaţă (sistem mild-hybrid + plug-in hybrid, un soi de hibrid dublu), este de 225 CP şi 320 Nm. Astfel, noul C5 Aircross Hybrid s-a situat în topul motorizărilor.
Motorul electric este alimentat de la o baterie de 13.2 kWh, ce poate asigura o autonomie în regim 100% electric de circa 50 km, în care crossover-ul poate rula cu viteza maximă de 135 km/h. Consumul mediu în regim mixt declarat de constructor este de 1.7 litri de benzină la 100 km parcurşi, însă aceste cifre ar fi valabile doar cu bateriile încărcate în proporţie de 100%. C5 Aircross Hybrid propune regimul de rulare e-Save, care să menţină nivelul de încărcare a bateriilor pentru un mod de rulare 100% electric într-o zonă de oraş restricţionată.
Producţia Citroen C5 Aircross Hybrid va demara în următoarele luni la uzina Citroen din Franţa, alături de celelalte versiuni C5 Aircross. Preţul de pornire pentru SUV-ul electrificat în Europa este de 39,950 euro, startul vânzărilor fiind planificat pentru vara anului viitor.
0
3,186
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!