(VIDEO) Audi RS Q8 devine cel mai rapid SUV de serie pe Nurburgring

6 Noiembrie 2019, 17:08
Denis Godorozea
Deşi nu a marcat încă premiera oficială, versiunea de performanţă Audi RS Q8 s-a impus cu un record de timp pe Nurburgring. Recordul nu a fost încă confirmat oficial, însă timpul de referinţă înregistrat de SUV-ul din Ingolstadt sugerează, că acesta a reuşit să devină cel mai rapid model de serie din segment pe Iadul Verde. Materialul video cu performanţele lui Audi RS Q8 a fost publicat pe postul oficila Nurburgring pe site-ul YouTube.
Audi RS Q8 a reuşit să parcurgă circuitul de 21 km în 7 minute 42.253 secunde, fiind mai rapid cu circa 7 secunde decât bolidul demenţial Mercedes-AMG GLC 63 S. De altfel, timpul de referinţă stabilit de SUV-ul din Ingolstadt poate fi comparat cu performanţele înregistrate de supercar-urile Ferrari 599 GTB, Lamborghini Murcielago SuperVeloce, Mercedes-Benz SLS AMG şi Nissan GT-R.
Premiera mondială a noului Audi RS Q8 va avea loc mai târziu în cursul acestui an. Super-crossover-ul are sub capotă benzinarul twin-turbo V8 de 4.0 litri, capabil să livreze aproximativ 600 CP şi 800 nm. În această ipostază SUV-ul demenţial al constructorului din Ingolstadt poate accelera până la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde, pe când viteza maximă este limitată electronic la 305 km/h.
0
2,653
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!