Volkswagen a început producţia electromobilului ID.3! Când vor demara livrările?

4 Noiembrie 2019, 15:11
Denis Godorozea
Volkswagen a dat startul producţiei primului electromobil din noua serie ID. Compacta Volkswagen ID.3 a ajuns pe linia de producţie la uzina de la Zwickau, Germania. La evenimentul special dedicat startului producţiei a participat şi cancelarul german, Angela Merkel. Din momentul deschiderii comenzilor şi până astăzi, electromobilul a reuşit să acumuleze peste 35 mii comenzi preliminare.
Concernul german a investit în uzina de la Zwickau circa 1.2 miliarde euro pentru adaptarea liniilor de producţie pentru asamblarea electromobilelor. Până la sfârşitul anului viitor constructorul va atinge o producţie de 100 mii unităţi produse, iar din 2021 producţia anuală va atinge numărul de 330 mii unităţi. De altfel, aici vor fi produse nu doar compactele ID.3, ci şi ale electromobile din cadrul concernului, în total 6 la număr.

Germanii au deschis comenzile preliminare pentru noul ID.3 din vara acestui an, cu câteva luni înainte de premieră. Până în prezent, electromobilul a acumulat 35 mii comenzi, însă livrările vor demara abia în vara anului viitor.
Amintim că Volkswagen ID.3 este propulsat de un motor electric, amplasat pe puntea spate, ce oferă la activ 150 CP, sau 204 CP în varianta de top. Electromobilul poate fi echipat cu baterii de 45 kWh, 58 kWh sau 77 kWh, oferind o autonomie cuprinsă între 330 şi 550 km. Preţul versiunii incipiente în Germania este de puţin sub 30 mii euro.
0
996
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!