Conceptul performant Peugeot 508 Sport Engineered va ajunge pe linia de producţie

27 Decembrie 2019, 15:43
Denis Godorozea
Peugeot anunţă premiera unei viitoare versiuni de performanţă pentru coupe-ul stilat cu patru uşi 508, bazată pe conceptul Sport Engineered. Vârful de gamă al francezilor va opta pentru un sistem de propulsie plug-in hybrid, cu tracţiune integrală şi peste 350 CP la activ.
De altfel, Sport Engineered va deveni o divizie semi-independentă în cadrul PSA Peugeot-Citroen, specializată iniţial pe dezvoltarea modelelor de performanţă Peugeot, ulterior însă pe mâinile inginerilor ar putea ajunge şi modelele din gama Citroen, dacă o cerere în acest sens va exista pe piaţă. Primul model de performanţă lansat de noua divize va fi versiunea de performanţă a navei amiral Peugeot 508. Totodată, versiunile Sport Engineered vor înlocui în totalitate actualele versiuni GTi.

Aşadar, Peugeot 508 Sport Engineered va fi primul model de serie din istoria constructorului francez cu peste 300 CP. Având la activ circa 360 CP cu un sistem de propulsie de tip plug-in hybrid, coupe-ul cu patru uşi va fi unul extrem de eficient şi va produce cel mult 50 grame de CO2 per kilometru. Sistemul va avea la bază benzinarul PureTech de 200 CP, combinat cu două motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală, putea spate fiind acţionată exclusiv de un motor electric. Acestea vor fi alimentate de la o baterie de 11.8 kWh, ce va asigura o autonomie de circa 50 km în regim 100% electric.
Premiera versiunii de serie Peugeot 508 Sport Engineered va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din primăvara 2020. Imediat după debut francezii vor da startul comenzilor pentru versiunea de performanţă, iar livrările vor demara în luna octombrie a anului viitor.
0
1,483
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!