Jozef Kaban, creatorul actualei game Skoda, revine la Volkswagen după Rolls-Royce! Ce post a obţinut designerul?

5 Decembrie 2019, 15:48
Denis Godorozea
Volkswagen Group anunţă modificări majore în departamentele de design din interiorul concernului, însă cea mai importantă noutate este revenirea glorioasă a designerului Jozef Kaban, care practic a creat actualul limbaj stilistic al mărcii Skoda, cu modelele Superb, Kodiaq şi Karoq. Anterior Kaban a avut o carieră îndelungată în cadrul Volkswagen Group, activând în companii precum Bugatti şi Audi, iar în urmă cu doi ani a părăsit marca Skoda în favoarea BMW, unde în scurt timp a venit la şefia departamentului de design Rolls-Royce.
Cariera în compania britanică nu a fost prea longevivă, Kaban anunţându-şi demisia după circa 6 luni de activitate. Motivul plecării nu a fost anunţat, însă se pare că germanii de la Volkswagen au rămas foarte mulţumiţi de succesele mărcii Skoda cu actualul limbaj stilistic, or revenind la concern, Jozef Kaban va prelua postul de designer-şef Volkswagen şi va determina designul viitoarelor modele. Postul va fi preluat începând cu luna iulie a anului viitor.
În noua postură Jozef Kaban va înlocui designerul Klaus Bischoff, care va prelua acum postul de designer-şef al întregului concern Volkswagen Group în locul designerului Michael Mauer, care a preluat interimatul acestei funcţii în 2016 şi urmează acum să revină în plin la şefia departamentului de desing Porsche. La rândul său, Klaus Bischoff şi-a început cariera la Volkswagen în 1989, unde până în 2007 a fost concentrat pe elaborarea designului interior al maşinilor germane. Din 2007 acesta a devenit designer-şef al mărcii Volkswagen.
Klaus Bischoff şi Michael Mauer
0
1,346
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!