Sărbătoare la BMW: concernul german a livrat jumătate de milion de automobile electrificate

23 Decembrie 2019, 14:09
Denis Godorozea
Grupul BMW a atins în acest an borna istorică de jumătate de milion de vehicule electrificate comercializate — modelul cu numărul 500,000 este un sedan BMW Seria 3 cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Gama electromobilelor şi hibridelor BMW este, însă, abia la începutul istoriei, urmând ca în următorii ani să fie diversificată cu mai multe modele noi, iar conform planurilor borna de un milion de modele electrificate va fi atinsă spre sfârşitul anului 2021.
În prezent o bună parte din gama de modele BMW oferă motorizări de tip plug-in hybrid, unicul electromobil de serie fiind compacta i3. Un alt electromobil, cu un substrat tehnic similar, este disponibil în gama MINI, proaspătul Cooper SE fiind prezentat pe parcursul acestui an. În următoarele luni, însă, bavarezii planifică să diversifice simţitor oferta în segment, primul model din noua gamă de modele complet electrice fiind SUV-ul iX3, după care va fi lansat sedanul i4 şi SUV-ul de top dezvoltat pe baza conceptului iNext. Astfel, dacă în prezent gama modelelor electrificate în cadrul Grupului BMW enumeră doar 12 modele, până la sfârşitul anului 2022 concernul planifică să comercializeze pe piaţă 25 modele electrificate.
La baza viitoarelor electromobile BMW va sta sistemul eDrive de a cincea generaţie. Primul model de serie ce va utiliza substratul tehnic nou va fi iX3, echipat cu un motor electric pe puntea spate de 286 CP şi 400 Nm. Alimentat de la o baterie de 74 kWh, SUV-ul va putea parcurge circa 440 km. BMW iX3 va fi urmat de coupe-ul cu 4 uşi — BMW i4. Electromobilul stilat va dispune de un sistem de tracţiune integrală cu 2 motoare electrice, ce livrează în tandem 530 CP. Motoarele vor fi alimentate de la o baterie de 80 kWh, ce va asigura o autonomie de circa 600 km.
0
1,525
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!