Succes pentru Lada: modelul Vesta atinge borna de 400,000 unităţi produse

20 Decembrie 2019, 17:17
Denis Godorozea
Sărbătoare la AvtoVAZ — uzina din Toliatti a atins borna de 400,000 unităţi Lada Vesta produse timp de 4 ani de la lansare. Modelul aniversar este un sedan Vesta de culoare albastră, cu benzinar de 1.6 litri sub capotă.

Lada Vesta a devenit un model revoluţionar pentru gama Lada, model ce a introdus un nou standard de calitate dar şi a determinat noul limbaj stilistic al mărcii din Federaţia Rusă. Proiectarea modelului a durat câţiva ani şi a costat circa 6.5 miliarde ruble ruseşti, echivalentul a 93.7 milioane euro. Primele prototipuri Lada Vesta au fost produse la uzina ruşilor din oraşul Ijevsk în 2014, iar ulterior producţia de serie a demarat în luna septembrie 2015, urmând ca timp de 4 ani şi câteva luni să fie atinsă borna de 400,000 unităţi produse şi comercializate, predominant, pe piaţa internă.
Lada Vesta este disponibilă acum în mai multe versiuni de caroserie, sedan, break şi break cu capacităţi sportie în offroad, însă indiferent de versiunea aleasă, modelul poate fi echipat doar cu propulsoare clasice pe benzină şi poate avea doar tracţiune pe puntea faţă. În luna noiembrie a acestui an AvtoVAZ a dat startul producţiei Lada Vesta cu cutie cu variaţie continuă şi propulsor dezvoltat de Renault. Ulterior motorizări similare vor fi disponibile şi pentru celelalte versiuni de caroserie Vesta, iar odată cu apariţia CVT-ului ruşii au eliminat din ofertă modelele Vesta cu cutii robotizate.

Exemplarul aniversar cu numărul 400,000 este o Lada Vesta în caroserie sedan de culoare albastră, în nivelul de echipare de top Exclusive cu benzinar aspirat natural de 1.6 litri sub capotă, ce poate livra o putere maximă de 113 CP şi se cuplează la noua cutie cu variaţie continuă, aceste componente fiind livrate de Renault, actualul acţionar majoritar a companiei din Rusia.
0
1,909
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!