UAZ-452 Bukhanka se pregăteşte de aventuri în offroad cu o nouă ediţie specială

24 Decembrie 2019, 09:16
Denis Godorozea
Ce poate fi mai "spartanic" decât un UAZ-452, lansat pentru prima dată în 1965 şi produs fără actualizări majore până în prezent, în ajunul anului 2020? O versiune condimentată cu elemente protectoare pentru un offroad demenţial! O versiune de uzină, de altfel, primele imagini cu care au fost distribuite de "spionii auto" în web.
UAZ nu a oferit încă informaţii oficiale despre "proaspăta" versiune a monovolumului sovietic, poreclit "Bukhanka", însă dacă revizuim versiunile disponibile pentru offroader-ul UAZ Hunter, care de facto este un alt model absolut înapoiat, sovietic, lansat cu 7 ani mai târziu decât renumitul 452, putem intui că ar fi vorba despre versiunea denumită Bukhanka Expedition, or elementele adiţionale de la exterior sunt similare cu cele oferite pe Hunter mai devreme.
Astfel, Bukhanka a beneficiat de elemente protectoare exterioare, precum o bară de protecţie frontală nouă cu troliu mecanic integrat, fixator pentru bagaje pe plafon şi scară integrată la posterior. Versiunea specială se distinge cu o nouă nuanţă exclusivă de albastru pentru caroserie, iar la interior putem anticipa apariţia unor scaune cu tapiserie impermeabilă, exact precum şi în cazul lui Hunter. De menţionat că în primăvara acestui an a fost lansată versiunea Bukhanka Kombi Trophy, de asemenea destinată călătoriilor de offroad, însă aceasta nu avea un aspect exterior la fel de spartanic. Ambele versiuni optează pentru anvelope pentru teren accidentat BF Goodrich.
Potrivit informaţiilor preliminare, Bukhanka Expedition nu va beneficia de actualizări tehnice — monovolumul mizează pe benzinarul aspirat natural de 2.7 litri, ce livrează 112 CP şi 198 Nm, cuplat la cutia manuală cu 5 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală permanentă.
0
4,264
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!