Acest GAZ-21 Volga exclusiv, produs în Europa cu propulsor diesel, poate fi achiziţionat acum

27 Ianuarie 2020, 12:24
Denis Godorozea
Unul dintre cele 120 GAZ-21 Volga produse în Europa cu propulsoare diesel sub capotă poate fi achiziţionat acum în Rusia. Sedanul exclusiv a fost produs în 1965 de compania belgiană S.A. Scaldia-Volga, iar în total au fost construite doar circa 120 astfel de automobile. Preţul maşinii exclusive este unul pe măsură — 5.5 milioane ruble ruseşti, sau circa 80 mii euro.
Compania belgiană S.A. Scaldia-Volga avea la mijlocul secolului trecut un contract de cooperare cu constructorul sovietic GAZ. În cadrul proiectului, cei de la GAZ livrau componente la uzina din Belgia, unde specialiştii locali asamblau maşina şi o echipau cu propulsoare alimentate cu motorină. Iniţial maşinile sovietice au fost echipate cu unitatea britanică Perkins Four-99, de 1.6 litri, ce oferea la activ 48 CP. Ulterior motorul a fost înlocuit cu unitatea de 2.3 litri, livrată de cei de la Rover, ce livra 65 CP. Au existat, de altfel, şi câteva unităţi echipate cu motorul de 1.9 litri al celor de la Peugeot, cu 59 CP.
La nivel de design exterior GAZ-21 Volga cu propulsor diesel nu se distinge prea mult de versiunile clasice, diferenţa fiind făcută de amplasarea sistemului de evacuare şi inscripţiile distinctive de pe caroserie. Nu se cunoaşte câte unităţi au fost produse în total — între 120 şi 160 maşini.
Maşina expusă în vânzare acum are sub capotă motorul diesel de top, livrat de Rover. Potrivit autorului anunţului, maşina a fost importată în Rusia cu mai mulţi ani mai devreme — maşina nu a fost păstrată, iar actualul proprietar s-a văzut nevoit să o reabiliteze. Astfel, viitorul proprietar va achiziţiona un sedan clasic exclusiv într-o stare tehnică bună.
1
4,479
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!