Alpine prezintă noua versiune SportsX pentru sportcar-ul A110, inspirată din istoria de raliuri a brandului

30 Ianuarie 2020, 10:21
Denis Godorozea
Ideea sportcar-urilor de serie cu capacităţi sporite în offroad se pare că a sucit minţile constructorilor auto de talie mondială. După ce până şi Lamborghini şi Bentley au creat bolizi pentru teren accidentat pe baza supercar-urilor veritabile care nu au nimic comun cu offroad-ul, cu o asemenea idee s-au infectat şi cei de la Alpine, care tocmai au prezentat noua lor creaţie — A110 SportsX. Deocamdată cu statut de concept.
Ei bine, cei de la Alpine au poate mai multe tangenţe cu offroad-ul şi cursele pe teren accidentat decât ceilalţi constructori de sportcar-uri, or în istoria companiei sunt mai multe file dedicate curselor de Rally — în anii 1971 şi 1973 sportcar-urile A110 au obţinut două victorii în Campionatul Mondial de Rally, devastând rivali precum Porsche, Saab şi Lancia. Noul concept A110 SportsX vine să amintească despre succesele predecesorului în sporturile cu motor, dar şi să tachineze fanii care-şi doresc o asemenea nebunie pe drumurile publice. Francezii nu oferă informaţii, însă, despre perspectivele de piaţă a conceptului respectiv, iar astfel acesta, cel mai probabil, va rămâne a fi doar un coupe stilat păstrat în muzeul mărcii.

Având o gardă la sol mărită cu 60 mm comparativ cu coupe-urile de serie, Alpine A110 SportsX nu a beneficiat şi de un sistem de tracţiune integrală. Pentru escapade mai aventuroase pe teren accidentat cei de la Alpine au decis că va fi suficientă şi o gardă la sol mai mare, la pachet cu scuturi de protecţie pe partea inferioară a maşinii
Conceptul a fost dezvoltat pe baza versiunii incipiente Pure. În această ipostază sportcar-ul are o greutate proprie de puţin peste o tonă şi un benzinar turbo de 1.8 litri, ce livrează 252 CP şi 320 Nm, cuplat la cutia robotizată Getrad cu 7 rapoarte. Din acest punct de vedere coupe-ul nu a suferit modificări. În schimb, caroseria a fost ornamentată cu elemente distinctive pentru maşinile de offroad, precum chenarele din plastic negru pe partea de jos a caroseriei şi fixatoare pentru schiuri pe posterior.
0
1,233
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!