Atelierul AC Schnitzer a lansat un pachet de tuning pentru SUV-ul de performanţă BMW X3 M

23 Ianuarie 2020, 10:47
Denis Godorozea
Atelierul de tuning AC Schnitzer a prezentat propriul program de tuning pentru versiunea de top BMW X3 M. În cadrul programului, SUV-ul demenţial a beneficiat de modificări stilistice care să-i accentueze agresivitatea şi sportivitatea, dar şi de un surplus de putere pentru unitatea turbo de 3.0 litri de sub capotă.
La nivel de design exterior modificările nu sunt, însă, atât de evidente, or chiar şi crossover-ul standard X3 M are un pachet aerodinamic extrem de agresiv. Pachetul oferit de AC Schnitzer include o bară de protecţie faţă restilizată, cu incizii de aer uşor modificate ca formă, cu un splitter frontal mai generos inclus în partea de jos.

La posterior, pe partea de sus a haionului se regăseşte un eleron uşor modificat, dublu, iar aspectul exterior este finisat de jantele originale de 22 ţoli. Clienţii vor putea alege dintre mai multe seturi de jante, disponibile în trei variante de culori.
Modificările tehnice sunt, aparent, mai savuroase. Tunerii au dispus coborârea gărzii la sol cu până la 25 mm, rezultatul fiind obţinut graţie noilor arcuri. Sub capota maşinii nu au avut loc modificări dramatice, ba chiar clienţii vor beneficia în continuare de garanţia oferită de constructor. AC Schnitzer propune pentru benzinarul turbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, o nouă unitate de control, ce a majorat puterea maximă până la 600 CP şi 700 Nm, deci un surplus de 90 CP şi 100 Nm comparativ cu versiunea de top BMW X3 M Competition.
În ipostaza "standard" BMW X3 M poate accelera până la 100 km/h în 4.1 secunde, iar tunerii nu au dezvăluit caracteristicile dinamice ale SUV-ului modificat, deşi noi presupunem că rezultatul poate fi îmbunătăţit cu cel puţin 0.2-0.4 secunde, or surplusul de putere se va face resimţit.
0
1,464
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!