Autorităţile propun eliminarea taxei de drum şi includerea ei în preţul pentru combustibil!

31 Ianuarie 2020, 12:53
Denis Godorozea
Taxele de drum în Republica Moldova ar putea fi excluse în totalitate, acestea urmând să fie incluse în preţul pentru combustibilul comercializat cu amănuntul. Iniţiativa are drept scop o impozitare proporţională a cetăţenilor ce circulă cu automobile personale, în funcţie de cât parcurge fiecare cetăţean în parte.

Iniţiativa aparţine lui Igor Dodon, care a declarat că taxa pentru drumuri este acum fixă şi egală pentru toţi cetăţenii, iar distanţa parcursă de fiecare automobilist nu este luată în calcul. Cu alte cuvinte, doi cetăţeni care deţin automobile similare achită o taxă identică, deşi distanţa parcursă de cei doi cetăţeni poate varia mult. Astfel, taxa inclusă în preţul pentru carburanţi va fi una mai corectă, iar cetăţenii vor achita exact atât, cât vor parcurge, consideră Dodon.
Propunerea a fost enunţată în cadrul ediţiei săptămânale "Preşedintele Răspunde", fără propuneri de modificări legislative concrete. Nu se cunoaşte care va fi cota taxei în preţul combustibilului comercializat în ţara noastră, cât de mult se vor modifica preţurile carburanţilor la pompă, dar şi când vor fi aplicate modificările.

Astfel vă propunem să vă expuneţi părerea voastră, dragi prieteni, în comentarii. Sunteţi pro sau contra excluderii complete a taxei de drum şi includerea ei ulterioară în preţul pentru carburanţi? Cât de mult ar putea fi afectate preţurile pentru combustibil în ţara noastră şi cum vor fi resimţite aceste modificări de noi, cetăţenii?
1
2,810
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!