Bieloruşii prezintă noul autobuz MAZ-271 cu camere video în loc de oglinzi şi... siglă Mercedes-Benz!

28 Ianuarie 2020, 15:39
Denis Godorozea
Minskyi Avtomobilnyi Zavod a prezentat noul autobuz destinat transportului de pasageri în aeroport MAZ-271. Noua unitate de transport este echipată cu tehnologii de ultimă generaţie, însă o parte din substratul tehnic a fost preluată de la Mercedes-Benz.
Noul MAZ-271 poate adăposti la bord până la 112 persoane, inclusiv doar 8 scaune. Constructorul menţionează că pentru transportul pasagerilor pe teritoriul aeroportului companiile aeriene preferă autobuze cu mai multe locuri pentru pasageri în picioare, iar la solicitare numărul scaunelor poate fi mărit până la 14 locuri. Confortul la bord va fi asigurat de un sistem de climatizare King Clima de 40 kW, iar pasagerii nu vor duce lipsă de spaţiu, or în lungime autobuzul măsoară 14,480 mm, lăţimea fiind de 3,190 mm şi înălţimea de 3,250 mm, acest spaţiu fiind aproape în totalitate disponibil pe interior.
Autobuzul surprinde prin lipsa oglinzilor retrovizoare exterioare, locul acestora fiind preluat de camerele video cu afişaje pe ecrane dedicate la bord. Afară de acestea, cel din spatele volanului va mai beneficia de imaginile captate de camerele de la bord, în loc de oglindă retrovizoare interioară.
Precum şi în cazul celorlalte autobuze destinate transportului de pasageri în aeroport, MAZ-271 are un motor amplasat în partea frontală, iar accesul la unitatea de propulsie pentru lucrările ulterioare de mentenanţă sau reparaţie are loc chiar din interiorul autobuzului. Chiar şi aşa, constructorul promite o izolare fonică bună pentru ca motorul să nu deranjeze prea mult pasagerii de la bord.
MAZ-271 este propulsat de unitatea turbodiesel de 7.2 litri, cu 6 cilindri, livrată de Mercedes-Benz. Motorul corespunde normelor de poluare Euro-5 şi oferă la activ 238 CP. Acesta se cuplează la cutia automată livrată de Allison, iar selectarea direcţiei de mers are loc prin intermediul butoanelor dedicate amplasate pe cotiera şoferului.
O altă tehnologie curioasă este sistemul de evacuare adaptiv — autobuzul dispune de două tobe de evacuare, amplasate în aripile faţă. Pentru a nu crea disconfort pasagerilor în timpul îmbarcării/debarcării, sistemul va deconecta o tobă de emisii în funcţie de partea în care sunt deschise uşile laterale, câte trei la număr, pe ambele părţi laterale.
Cei de la MAZ nu au oferit prea multe detalii despre substratul tehnic, astfel nu se cunoaşte cu exactitate care din componente, pe lângă motor, sunt livrate de companii terţe. Ne amuză însă faptul, că pe volan s-a amplasat sigla celor de la Mercedes-Benz :)
0
4,689
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!