Detalii oficiale despre Mercedes-Benz E-Class facelift: modificări majore de design şi 7 versiuni plug-in hybrid

22 Ianuarie 2020, 14:56
Denis Godorozea
Daimler a organizat la Las Vegas o prezentare oficială în care a dezvăluit detalii despre viitorul E-Class facelift. Actuala generaţie E-Class va beneficia de actualizări majore de mijloc de carieră, printre care se enumeră un design complet revizuit şi lansarea unor versiuni electrificate noi. Astfel, modelul va avea cel puţin 7 versiuni hibride în urma actualizării!
Deşi vânzările E-Class indică în continuare rezultate bune la nivel mondial, se pare că germanii au decis să actualizeze designul exterior al modelului în conformitate cu noul limbaj stilistic, or până la apariţia noii generaţii mai sunt încă cel puţin 3 ani. Astfel, constructorul a pregătit actualizări majore de design pentru E-Class, care va avea faruri noi, cu o semnătură LED a luminilor de zi actualizată, dar şi blocuri optice spate modificate, ceea ce înseamnă că germanii au fost nevoiţi să schimbe şi celelalte elemente de caroserie cu unele noi.

Modificări enorme vizează şi substratul tehnic — germanii declară că după facelift vor fi disponibile 7 motorizări de tip plug-in hybrid, însă trebuie să menţionăm că această cifră include separat sedanul şi break-ul E-Class PHEV, dar şi versiunea cu ampatament mărit a sedanului. Potrivit datelor oficiale, versiunea incipientă E-Class cu sistem de propulsie plug-in hybrid va putea parcurge cel puţin 50 km în regim 100% electric, pe când sedanul destinat Chinei, cu ampatament mărit, va oferi o autonomie de până la 100 km, deci cam tot atât cât parcurgeau real primele electromobile de serie.
Pe lângă versiunilor electrificate, lista motorizărilor disponibile pentru E-Class va fi suplinită cu două unităţi noi, benzinarul turbo M 254, cu 272 CP la activ, şi benzinarul M 256, turboaspirat, cu 6 cilindri în linie, ce va livra 367 CP. Ambele propulsoare vor fi incluse în cadrul unui sistem micro-hibrid, cu sistem electric de 48V şi generator-starter, ce oferă în primele clipe de acceleraţie un surplus de 20 CP.

Indiferent de versiune şi motorizare în urma facelift-ului Mercedes-Benz E-Class va avea o gardă la sol micşorată cu 15 mm, pentru obţinerea unui coeficient aerodinamic mai bun, ce va rezulta într-un consum de combustibil redus şi un nivel mai mic de emisii de CO2.
La interior se va regăsi un volan nou şi sistemul multimedia MBUX. Totodată constructorul promite scaune mai confortabile pentru şofer şi pasagerul faţă. Lista sistemelor de siguranţă şi asistenţă pentru şofer va fi suplinită cu un asistent de parcare complet automatizat, iar sistemul de menţinere a benzii de circulaţie va percepe acum marcajul rutier temporar.

Premiera noului Mercedes-Benz E-Class facelift va avea loc în vara acestui an, iar imediat vor demara şi vânzările.
0
2,872
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!