Electrificarea Jeep: până şi offroader-ul iconic Wrangler va avea o versiune plug-in hybrid! Primele imagini

9 Ianuarie 2020, 17:14
Denis Godorozea
Pentru anul 2020 Jeep pregăteşte o serie de premiere importante în segmentul modelelor electrificate: mai devreme constructorul a anunţat lansarea unor versiuni hibride pentru SUV-urile Renegade şi Compass, iar de curând în cadrul expoziţiei CES 2020 cu o versiune electrificată a fost surprins şi offroader-ul veritabil Wrangler.
De altfel, Jeep Wrangler dispune în prezent de o versiune electrificată, însă aceasta utilizează un sistem de propulsie de tip mild-hybrid, unde propulsorul cu combustie internă este asistat de un generator-starter. În această ipostază maşina nu poate accelera şi rula într-un regim 100% electric. În viitorul apropiat, însă, gama motorizărilor disponibile pentru Wrangler va fi suplinită cu o versiune plug-in hybrid, iar aventurile în offroad vor deveni silenţioase şi foarte eficiente.
În cadrul expoţiţiei de la Las Vegas cei de la Jeep nu au oferit informaţii despre substratul tehnic al viitorului Wrangler PHEV. Însă din imaginile postate în web putem deduce că noua versiune va utiliza unul din propulsoarele termice incipiente în tandem cu un motor electric, iar substratul tehnic şi capacităţile în offroad nu vor fi sacrificate de dragul eficienţei, or maşina surprinsă în imagini are la bază versiunea spartanică Rubicon! Mai mult, offroader-ul va avea în continuare un sistem clasic de tracţiune integrală, în timp ce de cele mai multe ori SUV-urile PHEV actuale au o punte acţionată exclusiv de motorul electric.
Potrivit planurilor enunţate de Jeep anterior, pe parcursul anului 2021 toate modelele din gamă vor avea cel puţin câte o versiune plug-in hybrid. Lansarea noului Wrangler PHEV va avea loc, însă, până la finalul acestui an.
0
1,695
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!